sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Mâine de la ora 17.30, Sportul Petrești o întâlnește pe CS Hunedoara, în primul tur al Cupei României

Mâine de la ora 17.30, Sportul Petrești o întâlnește pe CS Hunedoara, în primul tur al Cupei României

Publicat în 31.07.2018 la ora 15:17

Sportul Petrești, câștigătoarea fazei județene a Cupei României, deschide sezonul oficial fotbalistic 2018-2019 în județul Alba, cu o întâlnire pe teren propriu cu CS Hunedoara, nou-promovată în Liga a 3-a, meci care se va disputa miercuri, 1 august, de la ora 17.30, contând pentru turul întâi al Cupei României.

Va fi sărbătoare în localitatea componentă a municipiului Sebeș, cu binecunoscuta fanfară din Petrești, ce va intona Imnul Național înaintea startului și o tombolă pentru spectatori. Pentru fotbalul din Petrești este un moment special, după foarte multă vreme un duel cu o echipă din Liga a 3-a, eșalon unde a activat până în 2004 Hârtia Petrești, o altă reprezentantă a zonei. “Știm că avem în față un adversar puternic, cu experiență superioară, dar în același timp sperăm să trecem mai departe. Este un eveniment de seamă pentru comunitate și ne dorim să ajungem cât mai sus posibil în Cupa României”, a declarat Eugen Chirca, președintele gazdelor.

• Absențe importante din distribuția gazdelor

În acest joc vor debuta în distribuția reprezentantei județului Alba, locul secund în ediția trecută a Ligii a IV-a, achizițiile numite fundașul Rahovean (Transalpina Șugag), mijlocașul Ad. Lăcătuș (Performanța Ighiu) și atacantul P. Muntean (Metalu Aiud), mutări interesante pentru arealul fotbalistic al județului (nu s-a mai concretizat venirea portarului Iviniș de la CS Zlatna). Vor lipsi însă, din diverse motive (accidentări, plecări în străinătate, probleme cu contractul), jucători importanți precum Dr. Pop, Borșoi, Bălaș sau Ludwig.

Pe plan județean echipa condusă de Doru Oancea a câștigat trofeul, acum mai bine de o lună (17 iunie), în finala palpitantă de la Galtiu, 3-2 cu Transalpina Șugag, iar gruparea de lângă furnale a acces în eșalonul terț după o dublă de baraj cu Voința Lupac (Caraș-Severin), 0-1 și 2-1. Antrenorul Mircea Alic jr are ca noutăți pe Doboș (Cetate Deva), Al. Dan (CSM Lugoj), Al. Petrescu, Marinca (Victoria Călan), iar în efectiv figurează jucători ce au mai cochetat cu fotbalul din Alba, Cobliș, D. Creciunescu sau Trășcan. Hunedorenii sunt în cantonament centralizat la domiciliu și au pierdut primul amical al verii, 0-2 cu Metalurgistul Cugir. În ultimii ani, exceptând Performanța Ighiu (1-0 cu Industria Galda, în 2015), celelalte reprezentante ale județului în prima fază a Cupei României au capotat: Șurianu Sebeș (2017- desființată), Viitorul Sîntimbru (1-2 cu Sănătatea Cluj, 2016), Inter Ciugud (0-7 cu Arieșul Turda, 2014).

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.