Rămâi conectat

Actualitate

Luni, 27 mai 2027: Spectacolul „Drumul lui Făt Frumos”, în Parcul Tineretului din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Până vor fi gata autostrăzile României, MARIA RÂLEA continuă DRUMUL LUI FĂT FRUMOS…

Un proiect educativ artistic inițiat de Fundația ABRACADABRA și finanțat de Miniterul Culturii își propune să mai adauge câteva sute de kilomentri la unirea generațiilor în spiritul basmelor românești.

Din 2017 până acum, proiectul a reușit să integreze 7 județe diferite din țară, potențând prin joc și teatru, valoarea culturală a peste 10 sit-uri de patrimoniu.

O suită de spectacole inspirate din basmele românești și realizate prin metoda originală dezvoltată de actorul Marian Râlea pe parcursul a peste 30 de experiență în teatrul interactiv pentru copii (practic, fiecare copil urcând pe scenă, participând la joc și rezolvând provocările induse de personajele din mitologia românească), se vor derula și în acest an în locații neconvenționale precum cetăți, parcuri, curți de muzee sau castele, astfel încât cei mici să descopere moștenirea culturală națională prin joc și teatru.

 Accesul la spectacole este liber, fără o limitare a numărului de participanți. Spectacolul de la Sebeș va avea loc luni, 27 mai, la ora 12.00, în Parcul Tineretului.

Să fie drumul bătut cu bucuria jocului! Să fie de poveste fiecare oprire pe traseu!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 14 iunie 2024, ÎPS Irineu a prezidat conferința preoțească de primăvară din protopopiatul Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 14 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor, monahilor și monahiilor din protopopiatul Sebeș, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară.

Începând cu ora 10.00, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Spitalului Municipal Sebeș, a fost oficiată slujba de Te-Deum, în prezența ÎPS Irineu Apoi, în sala de conferințe a sediului Protopopiatului Ortodox Sebeș, a avut loc derularea propriu-zisă a conferinței preoțești. În acest an, întrunirea s-a aflat sub genericul „Teologia suferinței și psihoterapia pastorală”, încadrându-se în planul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Ionel Arsu a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat lucrările conferinței. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Ioan Șelaru, preot al parohiei Sebeș – „Mihail Kogălniceanu”, sfinția sa împărtășind din experiența pastoral-misionară dobândită în anii de slujire misionar-caritativă la Spitalul Municipal Sebeș. Apoi, au luat cuvântul preoții coreferenți, oferind completări cu privire la subiectul abordării suferinței din punct de vedere teologic și pastoral. La final, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a adresat celor prezenți un bogat cuvânt de învățătură. Întrunirea clericilor din protopopiatul Sebeș a marcat încheierea seriei conferințelor preoțești de primăvară din Eparhia Alba Iuliei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Cum au salvat doi polițiști din Sebeș viața unui bărbat din Câlnic, răsturnat cu mașina într-o râpă de pe marginea DN 1

sebesinfo.ro

Publicat

în

Florin și Cosmin sunt cei doi polițiști din Sebeș care au reușit joi, 13 iunie 2024, să facă diferența între viață și moarte. Au găsit un bărbat care s-a răsturnat cu mașina într-o râpă.

Povestea este următoarea… În dimineața zilei de 13 iunie, o familie din Câlnic, a sesizat, prin 112, faptul că, în dimineața zilei precedente, seniorul familiei, în vârstă de 70 de ani, a plecat de acasă cu autoturismul său, cu gândul de a ajunge la Alba Iulia. Acesta nu a mai răspuns la telefon, iar toate demersurile făcute de familie, pentru găsirea lui, au rămas fără succes.

La prima vedere părea o plecare voluntară, cu atât mai mult cu cât bărbatul avea, în localitățile învecinate, cunoștințe pe care obișnuia să le viziteze. Șeful Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, subcomisarul de poliție Dobre Florin, și-a mobilizat colegii și au căutat peste tot. Singurul indiciu pe care l-a avut a fost faptul că autoturismul bărbatului a ieșit, în dimineața zilei de 12 iunie 2024, din Sebeș, îndreptându-se spre Câlnic.

Chiar dacă programul de lucru se terminase, polițistul a revenit la birou și împreună cu agent principal de poliție Vesa Cosmin, din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Sebeș, au luat ”la pas” traseul dintre Sebeș și Câlnic, în căutarea unui indiciu, iar acesta a apărut în dreptul localității Răhău. Scoarța unui copac subțire era lovită… Vegetația era deasă și înaltă dar, treptat, au apărut și alte indicii că acolo a avut loc un accident.

În cele din urmă cei doi polițiști au ajuns la autoturismul răsturnat în râpa, adâncă de aproximativ 50 de metri. Au cerut ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar bărbatul a fost scos din autoturism, în viață, conștient și a fost transportat la spital.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Mai multe străzi și subsoluri din Municipiul Sebeș au fost inundate, ca urmare a ploii torențiale căzute în seara zilei de joi, 13 iunie 2024

sebesinfo.ro

Publicat

în

Codul portocaliu în vigoare joi seara a avut urmări majore în Municipiul Sebeș, unde mai multe străzi și subsoluri au fost inundate în urma precipitațiilor abundente.

Ca urmare a precipitatiilor, pana la momentul de fața, prin apel la 112, a fost sesizat faptul ca au fost afectate mai multe subsoluri de locuinte după cum urmează:

– Sebes – 9 strazi – 17 subsoluri afectate (Intervine Secția Sebes si SVSU Sebes)
– Petresti – 1 subsol afectat.

Reamintim că mai multe localități din județul Alba se află sub avertizare cod portocaliu de furtună. Locuitorii din zonele vizate au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert.

UPDATE: În Municipiul Sebeș – 2 curți și 2 subsoluri afectate – a intervenit Secția de pompieri Sebeș cu 1 x A200, 1 x A5003, 1 x Duster, 2 x motopompe , 8 x militari și SVSU Sebes. În continuare se impune intervenția pe strada Niraj, subsol locuință – intervine Secția de pompieri Sebeș cu 1 x ASAS și x 4 militari;

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes