sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Liniile de producție deținute de Daimler AG în fabrica din Sebeș ar putea fi afectate, după ce compania intenționează să reducă costurile de producție

Liniile de producție deținute de Daimler AG în fabrica din Sebeș ar putea fi afectate, după ce compania intenționează să reducă costurile de producție

Publicat în 05.03.2020 la ora 21:44
   

Mercedes-Benz demarează un plan de reducere a costurilor pentru a produce sumele necesare construirii mașinilor electrice și autonome, conform Agerpres.

Astfel, acest pas ar putea duce la eliminarea unor platforme întregi şi familii de motoare vor dispărea din catalogul companiei germane, a transmis Markus Schaefer, membru al Board-ului firmei mamă, Daimler.

Mercedes-Benz vrea să elimine linii întregi de producție în viitorul apropiat, conform unui plan de reducere a costurilor. Măsura vine după ce anul trecut grupul anunța că profitul său net s-a redus substanțial, în ciuda unor vânzări record. Mercedes este prezent și pe piața din România cu două unități de producție, dar nu se știe dacă acestea vor fi afectate sau nu.

„Vom revizui actualele linii de producție și analizăm ideea restructurării portofoliului”. Potențialele măsuri de reducere a costurilor de la Daimler nu vizează doar diferitele tipuri de mașini ci și sistemele de propulsie și platforme întregi, a declarat Schaefer.

• Mai puține platforme în viitor

„Da, vom avea mai puține platforme în viitor. Pot să vă confirm o nouă platformă pentru Mercedes-Benz SL”, a răspuns Schaefer când a fost întrebat dacă Mercedes va produce mașini pe platforme mai flexibile.

Unele produse ar putea fi eliminate din cauza înăspririi standardelor privind emisiile, a adăugat oficialul Daimler.

• Profitul în scădere, vânzările în creștere

Daimler a informat recent că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operațional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să își păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecință, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acțiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acțiune în exercițiul precedent. Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart. În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

sursa: capital.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.