sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Licitație de 5 milioane de lei pentru rețele de alimentare cu apă în satele Șpring și Vingrad

Licitație de 5 milioane de lei pentru rețele de alimentare cu apă în satele Șpring și Vingrad

Publicat în 22.06.2018 la ora 10:00

Deși suntem în anul 2018, în România se mai vorbește, destul de des, din păcate, de localități care nu sunt conectate la rețele de apă potabilă și canalizare.

Este și cazul satelor comunei Șpring, unde principalele resurse de apă potabilă le reprezintă încă fântânile de la poartă și din curți și, uneori, apa de ploaie folosită la spălat.

Recent, Primăria Șpring a lansat licitația publică pentru încheierea unui contract în vederea proiectării și executării lucrărilor de introducere a rețelei de apă potabilă în satele Vingard și Șpring. Finanțarea, în valoare de 5 milioane de lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Durata serviciilor de proiectare este de 2 luni de la data emiterii ordinului de execuție, iar durata de executare a lucrărilor este de 22 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției (perioada care include și perioada de 2 luni pentru probe tehnologice și teste). Ofertele pentru atribuirea proiectului se pot primi până în 17 iulie 2018, iar lucrările propriu-zise vor începe cel mai probabil în această toamnă. Asta înseamnă că locuitorii din Vingard și Șpring vor avea apă la robinete abia în 2020.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.