sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Lancrăm: Jandarmii din Sebeș au prins ”colecționari” de fier vechi

Lancrăm: Jandarmii din Sebeș au prins ”colecționari” de fier vechi

Publicat în 23.11.2012 la ora 14:11

Un echipaj de jandarmi, aflat vineri, 23 noiembrie a .c., în misiune de patrulare în localitatea Lancrăm, a surprins în flagrant doi bărbaţi care sustrăgeau fier de pe o proprietate privată.  

Deşi terenul este împrejmuit cu gard pe care sunt dispuse plăcuţe care interzic accesul, proprietarul acestuia le-a declarat jandarmilor că este des vizitat de cei care îşi câştigă existenţa din colectarea şi valorificarea fierului vechi. Pentru a găsi deşeurile feroase aceştia sapă gropi, unele dintre acestea fiind foarte de adânci, având malurile instabile şi constituind un risc la adresa sănătăţii şi chiar a vieţii. Interesul “colecţionarilor”se datorează faptului că, în trecut, acolo era locul de depozitare a deşeurilor rezultate din activitatea unei fabrici de mobilă din municipiul Sebeş”, precizează Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.

În urma cântăririi a rezultat faptul că până la sosirea jandarmilor cei doi reuşiseră să sustragă 122 kg de fier. Drept urmare, bărbaţii – identificaţi ca fiind Dumitru R. ( 30 de ani)  şi Călin S. ( 25 de ani) –  domiciliaţi în Sebeş, au fost conduşi la sediul secţiei de jandarmi din localitate unde au fost efectuate pe numele lor actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.