sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » La SVSU Sebeş, tatăl-pompier civil a predat ştafeta fiului… la propriu şi la figurat!

La SVSU Sebeş, tatăl-pompier civil a predat ştafeta fiului… la propriu şi la figurat!

Publicat în 01.07.2015 la ora 12:00

svsu-sebesServiciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş (SVSU) a fost prima formaţiune de pompieri civili înfiinţată pe raza judeţului Alba şi datează din anul… 1884.

În prezent, SVSU Sebeş funcţionează în sub­ordinea Consiliului Local Sebeş, iar şeful acestui serviciu este Petru Vulcu. Din SVSU Sebeş fac parte 9 voluntari la intervenţie şi alţi 5 la prevenire, dar toţi se pregătesc pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă. Numai în acest an, a spus Petru Vulcu, SVSU Sebeş a intervenit la 50 de situaţii de urgenţă, majoritatea fiind pentru stingerea unor incendii, dar în fiecare an pe raza de competenţă pompierii civili sunt alertaţi la circa 150 de intervenţii. În prezent, media de vârstă a echipei este de 47 – 48 de ani şi a scăzut datorită faptului că unul dintre voluntarii SVSU Sebeş – Dumitru Sârb, care se apropie de 60 de ani, şi-a îndrumat şi fiul, Corneliu, abia aflat la vârsta majoratului, să devină pompier civil. Iar predarea ştafetei de la o generaţie la alta
s-a văzut şi la propriu. Astfel, la proba de ştafetă 4×100 m a etapei judeţene a concursului profesional al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă desfăşurate pe Stadionul Arini, tatăl Dumitru Sârb i-a predat ştafeta, la propriu, fiului său, Corneliu Sârb, fapt confirmat de col. Felix Pintea – adjunct al inspectorului-şef al ISU Alba, col. Dorel Sofica. La această ediţie, echipa SVSU Sebeş a primit diploma fair-play şi, chiar dacă nu s-a clasat pe podium, componenţii acesteia merită felicitaţi, deoarece în fiecare an au cele mai multe intervenţii dintre serviciile similare din judeţ. La concursul menţionat, pe primele locuri s-au clasat pompierii civili din două comune – Bucium şi Stremţ – iar podiumul a fost completat de voluntarii din oraşul Teiuş. În urma concursului, SVSU Bucium şi SPSU Kronospan Sebeş vor reprezenta judeţul Alba la etapa interjudeţeană ce se va desfăşura între 8 – 10 iulie 2015, la Făgăraş.  Mult succes!

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

La SVSU Sebeş, tatăl-pompier civil a predat ştafeta fiului… la propriu şi la figurat!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.