sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » La Spitalul Municipal din Sebeș a fost pus în funcțiune cel mai performant Computer Tomograf din județul Alba

La Spitalul Municipal din Sebeș a fost pus în funcțiune cel mai performant Computer Tomograf din județul Alba

Publicat în 08.12.2016 la ora 9:18

Ieri, 7 decembrie 2016, la Spitalul Municipal Sebeş, a avut loc punerea în funcţiune a celui mai performant computer tomograf din judeţul Alba.

Au fost prezenţi: primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, domnul Dumitru Alexandru Sinea, managerul Spitalului Municipal Sebeş, doamna Anca Franchini, directorul medical al Spitalului Sebeş, doamna Cristina Şandru, doamna Ofelia Popa şi domnul Nicolaie Muntean, medici primari, care vor lucra în mod direct cu aparatul în calitate de specialişti în radiologie şi imagistică generală, alături de un colectiv numeros din cadrul unităţii spitaliceşti.

Computerul tomograf aflat în dotarea Spitalului Sebeş a costat 1.600.000 lei, din care 1.224.000 lei au fost alocaţi printr-o finanţare nerambursabilă obţinută de la Ministerul Sănătăţii (în urma solicitării depuse de Primăria Municipiului Sebeş în cursul lunii august), cu susţinerea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, diferenţa reprezentând contribuţia bugetului local. Tomograful este un model Somatom Perspective 64, remarcându-se prin reducerea cu 60% a radiaţiilor şi printr-o serie de beneficii vizând o gamă largă de investigaţii, atât de necesare în medicina de urgenţă şi în investigaţiile recomandate de medicii specialişti.

De acest aparat de înaltă performanţă pot beneficia, începând de astăzi, pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Municipal Sebeş, urmând ca de la data de 1 ianuarie 2017 să intre în vigoare contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, prin care se va lărgi sfera beneficiarilor către pacienţii trimişi de medicii de familie, de medicii specialişti, posesori ai cardului de sănătate sau persoane care solicită evaluare imagistică contra-cost. Programul de funcţionare al tomografului este de luni până vineri, între orele 8.00-14.00, cu o capacitate de a explora imagistic circa 12 pacienţi zilnic. Costul probabil al investigaţiei va fi de circa 250 de lei, la care se adaugă circa 200 de lei costul substanţei de contrast, aceasta în cazul pacienţilor care nu sunt asiguraţi în sistemul public şi care nu se prezintă cu trimitere medicală, restul consultaţiilor fiind decontate. Pentru programări de investigaţii radiologice, pacienţii au la dispoziţie numărul de telefon: 0258-731712.

Medicii care vor oferi consultaţii şi vor opera cu aparatura performantă au o experienţă importantă în specialitate. Este vorba de doamna Ofelia Popa, care de 11 ani îşi desfăşoară activitatea constant ca medic radiolog la Sebeş, fiind specializată pe ecografie generală, senologie (mamografie), ecografii mamare, computer tomograf şi rezonanţă magnetică şi de medicul primar Nicolaie Muntean, cu o experienţă profesională în spitale din Franţa, atestat de Colegiul Medicilor din Hexagon.

Trebuie să mai precizăm faptul că Spitalul Sebeş beneficiază de un mamograf performant de ultimă generaţie parţial digitizat, poate oferi pacienţilor radiologie digitalizată şi examinări ecografice de toate tipurile.

Laboratorul de analize care deserveşte Spitalul Municipal Sebeş a făcut obiectul unor lucrări de reparaţii curente, fiind de asemenea dotat cu echipamente performante. Totalul investiţilor în aparatură medicală destinată Spitalului Municipal Sebeş, în cursul anului 2016, se ridică la circa 2.730.000 lei. La începutul lunii noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Alba a autorizat Unitatea de Transfuzie Sanguină care funcţionează actualmente în cadrul Spitalului Sebeş.

Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor susţine, conform programului său de suport pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate publică, necesitatea unor investiţii majore în infrastructura de sănătate locală, în special nevoia construirii unui corp nou de spital, care să găzduiască, în primul rând un compartiment de Primiri Urgenţe, precum şi un Ambulatoriu integrat.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

La Spitalul Municipal din Sebeș a fost pus în funcțiune cel mai performant Computer Tomograf din județul Alba
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.