sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » La Petrești, șinele de cale ferată sunt furate cu căruța sau cu duba

La Petrești, șinele de cale ferată sunt furate cu căruța sau cu duba

Publicat în 10.01.2013 la ora 18:38

Poliţiştii biroului rutier împreună cu cei de la investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, au identificat în trafic şi au oprit pentru control, miercuri, 9 ianuarie, pe raza localităţii Lancrăm, o autoutilitară condusă de un bărbat din Sebeş.

În urma verificării autoturismului s-a constatat că acesta era încărcat cu mai multe bucăţi de şină de cale ferată pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

În urma investiţiilor efectuate de poliţiştii din Sebeş împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Transport Feroviar Vinţu de Jos, a rezultat că cele 9 bucăţi de şină de cale ferată, cu o lungime totală de 18 metri şi o greutate de 882 kilograme, a fost sustrasă, în dimineaţa zilei de 9 ianuarie, de P.N., un minor de 17 ani împreună cu M.E.N., o femeie de 44 de ani, ambii din Petreşti, de la linia de cale ferată dezafectată Sebeş – Petreşti, şi pe care au transportat-o cu o căruţă la un centru de colectare a fierului vechi din Sebeş unde au valorificat-o şi de unde a fost preluată de către conducătorul autoutilitarei cu scopul de a fi transportată la un alt centru de preluare a deşeurilor feroase din municipiul Alba Iulia.

”Faţă de P.N. şi M.E.N. au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat urmând ca ancheta ce se află în curs de desfăşurare, să stabilească gradul de implicare şi vinovăţie şi a altor persoane”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Ioana Sfarlea

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.