sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » La mitingul de astăzi din capitală, alături de alte sute de sindicalişti, au participat și 50 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş

La mitingul de astăzi din capitală, alături de alte sute de sindicalişti, au participat și 50 de angajaţi ai Hidroserv Sebeş

Publicat în 07.03.2013 la ora 20:01

Sute de angajaţi din domeniul energiei au protestat astăzi la Bucureşti. Chiar dacă iniţial şi-au anunţat prezenţa peste 100 de sindicalişti de la Hidroserv Sebeş, în Capitală au ajuns doar 50 de persoane.

În total au luat parte la miting 500 de oameni din toată ţara. Ţinta acuzaţiilor a fost administratorul judiciar al SC Hidroelectrica, Remus Borza. Protestatarii şi-au strigat în stradă nemulţumirile iar lozinci precum “Hidro nu e al tău” sau “Hoţii” au răsunat timp de două ore. Administratorul judiciar Remus Borza a refuzat să discute cu sindicaliştii, dar aceştia sunt hotărâţi ca, în cazul în care conducerea nu va lua nicio măsură care să îi mulţumească, protestele în stradă să fie reluate vinerea viitoare.

Mitingul de astăzi a fost unul civilizat şi nu s-au înregistrat incidente. Nemulţumirile legate de Borza vin, spus protestatarii, din decizia acestuia de a nu mai acorda lucrări societăţilor ce se ocupă de întreţinerea şi reparaţiile hidrocentralelor din ţară, în unele situaţii de mai bine de 2 luni. Sindicaliştii vor, prin protestul lor, să atragă atenţia asupra faptului că lipsa operaţiunilor de mentenanţă la centralele hidroelectrice, poate duce la distrugerea acestora şi implicit la daune serioase aduse sistemului energetic din România. Începând din ianuarie, angajaţii societăţilor Hidroserv din ţară mai sunt chemaţi la muncă doar 4 zile pe săptămână, iar salariile acestora s-au diminuat cu peste 30%.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.