sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » La Daia Română se vor face investiții de sute de mii de euro: bază sportivă, parc verde și parc fotovoltaic

La Daia Română se vor face investiții de sute de mii de euro: bază sportivă, parc verde și parc fotovoltaic

Publicat în 04.03.2013 la ora 15:16

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, respectiv Ion Dumitrel și Florin Roman, au vizitat astăzi șantierul deschis la Daia Română pentru lucrările de aducțiune cu apă potabilă a localității și locațiile unde primăria comunei are în curs de impementare mai multe proiecte de investiții care se ridică la câteva sute de mii de euro.

Este vorba despre o nouă bază sportivă finantata de Primăria Daia Română cu 56.000 de euro, un parc verde cu locuri de joaca pentru copii – investițe care se ridică la 600.000.de lei finanțați din Fondul de Mediu și un parc fotovoltaic pe o suprafață de circa 9 ha de teren, care va asigura localității gratuitatea iluminatului stradal si dar a iluminatului instituțiilor publice din comună. Primăria va primi si o cota parte din suma rezultată în urma valorificării energiei verde produse.

“La Daia Romana, pe terenul din spatele primarului se construiește un parc superb, care va fi o oaza de verdeata si pomi, locuri de joaca pentru copii. Investiția este cifrata la 6 miliarde de lei vechi, un proiect finantat din Fondul de Mediu. In spatele acestui parc se pun bazele unui parc fotovoltaic pe 9 ha de teren. Investitorul va asigura iluminatul stradal si al instituțiilor publice din Daia Romana si va plăti primăriei o cota din vânzarea energiei (…)

Tot la Daia Romana se derulează un alt proiect: o noua baza sportiva finantata de primărie. Pentru vestiare si anexe, lucrările in valoare de 56.000 de euro sunt finanțate pe un proiect al Asociatiei Tara Secaselor”, a explicat Florin Roman.

foto: primarul din Daia Română – Visarion Haprian

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.