sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » La Cut, Primăria închiriază cetăţenilor peste 430 de hectare pentru păşunat

La Cut, Primăria închiriază cetăţenilor peste 430 de hectare pentru păşunat

Publicat în 09.12.2013 la ora 12:00

vaciConsiliul Local al comunei Cut a votat în şedinţa ordinară de săptămâna trecută un proiect de hotărâre care prevede închirierea pajiştilor pemanente de pe raza comunei Cut, în suprafaţă totală de 4.323.900 mp, aflate în domeniul privat al comunei, prin licitaţie publică.

Proiectul este unul foarte interesant, având în vedere că în urma închirierii acestor păşuni, atât Primăria Cut, cât şi locuitorii comunei vor avea de câştigat. Edilul localităţii, Vasile Mutu, ne-a declarat că în următoarea perioadă va fi întrunită în cadrul primăriei o comisie specială care se va ocupa de înscrierea doritorilor la licitaţia publică. Pajiştile permanente, în suprafaţă totală de 432,399 ha, vor putea fi închiriate pe o perioadă de 5 ani, urmând ca locuitorii comunei Cut să plătească pentru un hectar de pământ suma de 162 de lei pe an. Având în vedere cele relatate de primarul Vasile Mutu, întreaga suprafaţă de pajişti va fi închiriată locuitorilor comunei Cut. În conturile Primăriei Cut vor intra în cei 5 ani în care pajiştile vor fi date spre folosinţă, aproximativ 352.000 de lei.

Chiriaşii vor fi obligaţi să întreţină suprafeţele de păşune închiriate prin lucrări de distrugere a muşuroaielor, curăţarea de pietre, mărăcini şi de vegetaţie nevaloroasă. De asemenea, locatarul este obligat să îşi înceapă activitatea pe pajiştea închiriată imediat după ce a semnat contractul de închiriere. Potrivit datelor cuprinse în Caietul de sarcini emis de către Primăria comunei Cut, locuitorii interesaţi de închirierea păşunii sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere la licitaţie în valoare de 10 lei, şi o garanţie de participare în valoare de 16,2 lei pe hectar. Pentru a fi declaraţi eligili, ofertanţii sunt obligaţi să cuprindă în dosar copie după certificatul de înregistrare fiscală sau copie după buletinul de identitate, copie statut sau act de înfiinţare (pentru asociaţii), certificat care să ateste că nu au datorii către bugetul local, respectiv ofertanţii nu trebuie să se afle în litigiu cu Primăria Cut. Păşunatul animalelor în zona Cut reprezintă o sursă importantă de venit, ceea ce face ca proiectul primăriei locale, care prevede închirierea unei suprafeţe de peste 430 de hectare locuitorilor comunei, să devină benefic pentru întreaga comunitate cuteană.

Tudor STAN

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.