sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » La Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Limbii Materne

La Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Limbii Materne

Publicat în 17.03.2017 la ora 16:58

Ziua Internațională a Limbii Materne are menirea de promova principii precum diversitatea lingvistică și culturală, dar și multilingvismul.

Şi în acest an, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, alături de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”, în colaborare cu Liceul German Sebeș și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș au sărbătorit Ziua Internațională a Limbii Materne, printr-o serie de evenimente. Astfel, joi, 16 martie, începând cu ora 12.00, a fost organizat concursul cu tema : Istorie și cultură a Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach, dedicat elevilor cunoscători ai limbii germane. Iată lista câştigătorilor: Premiul I: David Fechete, Ioana Cautiș clasa a VI-a A, Premiul II: Alexia Frățilă, Florin Paul Fleșeriu din clasa a VIII-a A, Premiul III: Ioana-Maria Tudor și Roland-Levi Mureșan clasa a X-a A, Mențiuni: Celia Sandu și Maria-Miruna Jurca din clasa a V-a A, Damaris Hodoroabă și Antonia Eveline Păcurar din clasa a VII-a B, Ema Pienariu și Maria Elena Cheșculescu din clasa a VII-a A, Andreea-Iuliana Covițe și Andreea-Rusalina Guța din clasa a IX-a A, Isaac Șuteu și David Dondea Maniu din clasa a V-a B, Naomi Liță și Anamaria Măcinic din clasa a VIII-a B, Simina Vișan și Alessandro Prunoiu din clasa a VI-a B. Elevii participanţi au fost îndrumaţi de doamnele profesoare Delia Răulea, Ioana Neagu și Verona Onofrei. Din juriul concursului au făcut parte: prof. Roxana Suciu (Colegiul National „Lucian Blaga” Sebeș), prof. Petruța Monica și prof. Karin Sârbu (Liceul German Sebeș). Câștigătorii au fost premiați cu cărți în limba germană și cu diplome.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol de muzică și dansuri susținute de: Ansamblul TRADIȚII UIORENE Ocna Mureș, Trupa de Dansuri Săsești Sebeș, interpreta Erzsebet Boros, Ansamblul de Dansuri Maghiare PIPACS din Ciumbrud, muzică țigănească interpretată de Georgiana Vesa, Gabriela și Nic Matei din Ocna Mureș, Grupul Vocal FELICIAN FĂRCAȘIU Sebeș și Ansamblul Folcloric STEJARUL Sebeșel. Atmosfera de tradiție și sărbătoare a fost întregită de prezentatorul Dan Lungu.

Rodica Hăprean,
Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeş

Facebook 

La Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Limbii Materne
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.