sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Kronospan Sebeș organizează mâine un Exercițiu de simulare a unei explozii în interiorul rezervorului de metanol

Kronospan Sebeș organizează mâine un Exercițiu de simulare a unei explozii în interiorul rezervorului de metanol

Publicat în 01.09.2015 la ora 11:10

kronospan-sebes-vedere-aerianaMâine, 2 septembrie 2015, Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, organizează un exercițiu preventiv la platforma industrială a societăţii – zona rezervoarelor de metanol.

Exercițiul “Explozie în interiorul rezervorului de metanol” se va desfășura în condiții de maximă siguranță, între orele 10-12, în prezența personalului calificat ISU și a primarilor din 15 localități învecinate. Pentru simularea situației de urgență, pe parcursul exercițiului vor fi pornite alarmele de siguranță.
Scopul exercițiului de simulare este de antrenare și verificare a capacității de răspuns a formaţiunii de intervenţie din cadrul Serviciului privat pentru situaţii de urgenţă a Kronospan Sebeș în vederea limitării exploziei produse în interiorul rezervorului de metanol și a urmărilor acesteia.
Întregul exercițiu urmărește perfecţionarea capacităţii de analiză şi luare a deciziei privind executarea intervenţiei în condiţii de maximă siguranţă. Pentru simulare, vor fi folosite scenarii din Planul de urgenţă internă, punerea în aplicare a procedurilor de lucru cu tehnica din dotare pentru realizarea dispozitivului de intervenţie, executarea acțiunii şi lichidarea urmărilor incidentului.Compania are proceduri clare de intervenție în situații de urgență și investește constant în tehnici de prevenire și în instruirea personalului pe baza normelor de protecție. De asemenea, echipa Kronospan a studiat toate scenariile de urgență și este pregătită să intervină în cazul apariției unui incident pentru anihilarea oricărui pericol.
Pentru Kronospan, siguranța angajaților și a membrilor comunității este deosebit de importantă, compania organizând astfel de acțiuni de cel puțin patru ori pe an. Exercițiul de miercuri este al treilea de acest tip organizat în 2015.
De asemenea, Kronospan Sebeș are o echipă de 36 de membri specializați pe prevenirea incediilor, formată din 24 persoane în echipa de intervenție și 12 persoane în echipa tehnologică. Echipa a participat la concursurile profesionale organizate de IGSU, ocupând locul I la faza județeană, care a avut loc la Sebeș, și locul IV la faza interjudețeană, desfășurată la Făgăraș. Compania deține și o autospecială omologată la standardele ISU, pregătită să intervină în situații speciale.

Comunicat de presă Kronospan Sebeș

Facebook 

Kronospan Sebeș organizează mâine un Exercițiu de simulare a unei explozii în interiorul rezervorului de metanol
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.