sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Kronospan: „În seara de 29 februarie, în oraşul Sebeş şi în alte oraşe din Ardeal şi Banat, a avut loc un fenomen meteo extrem rar, fiind vorba de o ploaie cu noroi”

Kronospan: „În seara de 29 februarie, în oraşul Sebeş şi în alte oraşe din Ardeal şi Banat, a avut loc un fenomen meteo extrem rar, fiind vorba de o ploaie cu noroi”

Publicat în 02.03.2016 la ora 11:21

Sebeş, 1 martie 2016

În seara de 29 februarie, în oraşul Sebeş şi în alte oraşe din Ardeal şi Banat, a avut loc un fenomen meteo extrem rar întâlnit în România, fiind vorba de o ploaie cu noroi.

harta-meteo-nisip-saharianÎn urma sesizărilor telefonice a cetățenilor din Sebeș din data de 29.02.2016, în jurul orelor 21:00, domnul Dănuț Hălălai, comisar șef al Gărzii de Mediu Alba, însoțit de Mircea Stoia și Paraschiva Adam, comisari ai Garzii de Mediu s-au prezentat la intrarea principală a SC Kronospan Sebeș SA, cerând să verifice imediat câteva sectoare din Departamentul Producție. Au fost vizate în principal sectoarele de tocare și uscare a lemnului. Comisarii GNM au fost însoțiți pe platforma Kronospan de personalul autorizat, unde au efectuat verificări în toate locațiile cerute.

In urma verificărilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca poluarea accidentală reclamată de cetățenii municipiului Sebeș nu provine din procesul de producție și nici de pe platforma Kronospan Sebeș.

Comisarii GNM au părăsit sediul Kronospan Sebes în jurul orei 22:30.

Conform declarației de presă a ANPM poluarea nu a fost cauzată de activitatea companiilor din zona industrială, ci provine din concentrația de praf saharian care a ajuns în după-masa zilei de 29 februarie deasupra țării noastre.

Fenomenul din seara zilei de 29 februarie 2016 este cauzat de un nor de nisip Saharian care a ajuns în Europa în jurul zilei de 21 februarie – în Portugalia şi Spania, 23 februarie – nordul Spaniei şi Franţa. (sursa: NASA http://ozoneaq.gsfc.nasa.gov/omps/blog/2016/02/saharan-dust-continues-over-europe).

Cantităţile uriaşe de praf, aduse de vânturile foarte puternice SCIROCCO, au ajuns în Peninsula Balcanică şi Europa de Est la sfârşitul lunii februarie, conform SKIRON.

Pentru detalii legate de activitatea Kronospan cu privire la protecţia mediului înconjurător şi instalaţiile folosite pentru reducerea emisiilor în atmosferă, vă stăm la dispoziţie.

Comunicat de presă Kronospan Sebes

Kronospan: „În seara de 29 februarie, în oraşul Sebeş şi în alte oraşe din Ardeal şi Banat, a avut loc un fenomen meteo extrem rar, fiind vorba de o ploaie cu noroi”
2.3 (46.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.