sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Kronospan anunță că deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica sa de la Sebeș

Kronospan anunță că deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica sa de la Sebeș

Publicat în 30.03.2015 la ora 18:33

kronospan-sebes-vedere-aerianaFabrica din municipiul Sebeș a Kronospan, cel mai mare producător de plăci din așchii de lemn din România, operează pe baza unui sistem complex de tehnologie pentru protecția mediului.

Compania deține cele mai bune sisteme de filtrare disponibile, cu rol esențial în purificarea aerului eliberat în atmosferă, care funcționează pe principiul precipitării electrostatice în aerul uscat. Așadar, pentru toate cele trei secții din cadrul companiei se măsoară, după cum urmează:

Secția PAL: COV (compuși organici volatili), formaldehida, pulberi, CO (monoxid de carbon), NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf);

Secția MDF: COV, formaldehida, pulberi, CO, NOx (oxid de azot), SOx (oxid de sulf), SO2 (dioxid de sulf)

Secția CHIMICĂ: formaldehida, pulberi, metanol, dimetileter, COT (carbon organic total), CO, SO2, NOx

“Protecția și starea mediului au devenit un reper al calității vieții și un standard de civilizație pentru fiecare țară și individ. Credem în acest lucru și, de aceea, fabrica pe care o avem la Sebeș funcționează conform celor mai avansate tehnologii de producție și protecție a mediului și a angajaților. Sunt standarde foarte stricte de la care nu ne abatem”, declară Adrian Băcilă, director de producție Kronospan Sebeș.

Procesul de protejare a mediului se realizează prin sisteme eficiente de exploatare și de întreținere în toate fazele procesului tehnologic: proceduri, instrucțiuni de lucru, program de întreținere și reparații ale echipamentelor. Totodată, deșeurile sunt colectate selectiv, iar filtrarea se face în mod controlat și la intervale scurte de timp.

“Pe toate liniile de producție ale fabricii se folosesc echipamente de ultimă generație și cu eficiență maximă, care ajută la protejarea mediului. Concret, vorbim despre filtrare, reciclare, folosirea pulberilor sau prafului drept combustibil în arzător. Iar exemplele pot continua. Pentru a elimina posibilitatea apariției unor erori sau breșe în sistem, întregul proces de producție este permanent controlat și supravegheat de operatori”, adaugă Adrian Băcilă.

Proiectele curente ale companiei de reducere a emisiilor se concentrează asupra durabilității, siguranței și eficienței. Inginerii Kronospan cercetează, dezvoltă și testează în permanență tehnologii de vârf pentru siguranța și durabilitatea mediului, care se regăsesc în industria plăcilor pe bază de lemn.

Comunicat de presă

Kronospan anunță că deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica sa de la Sebeș
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.