sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Joi se deschide circulația pe centura ocolitoare a municipiului Sebeș

Joi se deschide circulația pe centura ocolitoare a municipiului Sebeș

Publicat în 16.12.2013 la ora 11:58

lucrari-autostrada-zona-cutPotrivit CNADNR, joi 19 decembrie 2013 se va deschide în sfârșit circulaţia rutieră pe Autostrada Orăştie – Sibiu, tronsoanele 1, 2 şi 4. Astfel că au mai rămas doar 3 zile până când “coșmarul” locuitorilor municipiului Sebeș și al zecilor de mii de șoferi, care tranzitează zilnic DN1 prin cea mai aglomerată  localitate din România, va lua sfârșit.

Dacă nu va mai fi nicio amânare, începând cu 19 decembrie, autovehiculele vor putea circula pe circa 90 de kilometri de autostradă, între Deva și Cunța (la ieșirea din Sebeș, înspre Sibiu).

Lotul 2 al A1 Orăștie –Sibiu cuprinde şi zona de ocolire a oraşului Sebeş şi are o lungime totală de 19,83 km. Se întinde între Vinţişoara (Sebeş) şi Cunţa. Centura Sebeşului are o lungime de 8 kilometri, începe la Vinţişoara şi se termină în zona Hotelului Fan, la ieşire din oraş spre Sibiu. Pe lângă sensul giratoriu de la Lancrăm, la ieşire din Sebeş mai există o legătură cu DN1. Este vorba doar despre două bretele care permit descărcarea traficului în DN1 de pe sensul dinspre Orăştie şi urcarea de pe DN1 pe sensul de mers spre Sibiu. La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA. Antreprenor general este asocierea Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul 1 al autostrăzii ,de la Vinţişoara la Cunţa, are o lungime de 24,11 kilometri şi se întinde de la Gelmar (Hunedoara) până la Vinţişoara. Lucrările sunt executate de constructorul austriac Strabag.  Autostrada are puncte de descărcare în DN7 la Vinţişoara. Valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA

Tronsonul 4 al autostrăzii leagă Sibiul de Săliște.

Lotul 3 al acestei autostrăzi, de la Cunța (AB) la Săliște (SB) urma să fie finalizat la sfârşitul anului viitor.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.