sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Joi, 15 decembrie 2016, ora 18.00: Seară de teatru la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Joi, 15 decembrie 2016, ora 18.00: Seară de teatru la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș

Publicat în 12.12.2016 la ora 11:46

Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş, alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vă invită joi, 15 decembrie 2016, începând cu ora 18.00, la o „Poveste de Crăciun”, spusă de actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Dorinţa ancestrală de a colinda în seara de ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ţine de tradiţia anumitei comunităţi, ci este un imbold ce vine din filonul fiinţei umane, împreună cu năzuinţa de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecţiilor, bifurcaţiilor. Şi unul şi altul au câte o viaţă în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepţii, de zâmbete şi lacrimi în aparenţă identice pentru toţi, dar în realitate diferite pentru fiecare şi diferite de fiecare dată.
Cadrul spaţial şi temporal, foarte rigide la prima vedere, lasă loc unuia mistic, în care îngerii se transformă în oameni, în cei mai umili, iar existenţa reală se contopeşte cu reveria şi cu amintirile copilăriei. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui ins în parte, din memoria şi nuanţele fiecărei poveşti, încadrând imagini şi tuşe diverse ce converg spre un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărţăşi cu ceilalţi propria poveste.” (Florin Coșuleț)

Distribuţia spectacolului: Diana – Alexandra Șerban, Viorica – Cristina Blaga, Gavriil – Florin Coșuleț, Andrei – Paul Bondane, Tomi – Iustinian Turcu.

Avem plăcerea de a vă invita la un spectacol unic, pe care îl găzduim la Sebeş şi care lansează o frumoasă provocare la reverie, pentru toţi care iubesc teatrul, în manifestarea sa inedită şi liberă. Avem convingerea că vă veţi lăsa purtaţi de magia poveştii pe care o pune în scenă Florin Coşuleţ, un regizor care a inclus cu drag Sebeşul în periplul său cu spectacole de Crăciun. Vă reamintim că intrarea este liberă.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Facebook 

Joi, 15 decembrie 2016, ora 18.00: Seară de teatru la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.