sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » ISU Alba a executat un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă, pe platforma Kronospan din Sebeș

ISU Alba a executat un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă, pe platforma Kronospan din Sebeș

Publicat în 11.07.2019 la ora 17:54

Noaptea trecută, între orele 22:00 – 02:00, a avut loc un exercițiu de testare a Planului de Urgență Externă la nivelul S.C. KRONOSPAN TRADING S.R.L.

Complexitatea scenariului generat de scurgeri de substanțe periculoase, explozie urmată de incendiu, căutare-salvare a victimelor surprinse sub stive de lemne au presupus activarea imediată a Centrului Judetean de Conducere și Coordonare a Intervenției, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Alba.

Acțiunile de salvare au vizat extragerea a 12 victime din zonele de risc, decontaminarea acestora și acordarea îngrijirilor de urgență la fața locului. Un Post Medical Avansat și un cort de decontaminare personal au fost amplasate în incinta operatorului, în afara zonei de risc.

Cooperarea dintre echipajele: ISU Alba, ISU Sibiu, ISU Hunedoara, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, SAJ Alba, IPJ Alba, IJJ Alba, DSP Alba, Garda Națională de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului și Serviciul de Gospodărire a Apelor a reprezentat unul din obiectivele principale ale exercițiului.

Zilnic, salvatorii ISU Alba lucreaza și se pregătesc împreună cu celelalte instituții cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență pentru o mai bună siguranță a cetățeanului. Doar prin exerciții periodice putem exersa modalități si procedee de interventie complexe în situații de urgență.

Mulțumim tuturor celor implicați, pompierilor, echipajelor medicale UPU-SMURD, structurilor de ordine publică, structurilor din cadrul Comitetului Judeșean pentru Situații de Urgență dar și echipei de conducere a SC KRONOSPAN TRADING SRL care s-au raliat în buna desfășurare a exercițiului.

ISU ALBA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.