sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Politică » Ioan Lupșe, consilier local PDL Sebeș: ”Toamna se numără… minciunile”

Ioan Lupșe, consilier local PDL Sebeș: ”Toamna se numără… minciunile”

Publicat în 30.08.2013 la ora 12:48

Întâi septembrie este prima zi calendaristică de toamnă. Emoţiile mă cuprind ca pe un elev de clasa întâi, în prima zi de şcoală când aştepţi cu nerăbdare să ajungi în clasa unde pe bancă te aşteaptă prima emoţie, o carte nouă, frumos colorată – Abecedarul, alături de o floare.

pdl-sigla-sebesMă spăl, mă bărbieresc, mă îmbrac frumos, iau în grabă micul dejun, mă urc în maşina şi “alerg” în oraş ca un adolescent la prima întâlnire. Toate simţurile îmi sunt încordate la maxim, valuri de căldură îmi inundă obrajii, toată ființa-mi vibrează ca după primul sărut.

Ajung în capătul străzii, cerul se-ntunecă, fiori reci mă trec pe spinare, toate luminile se prăbuşesc în fata “zidului” de autocamioane grele ce se mişcă agale prin oraşul Sebeş într-un tumult de claxoane şi gaze de eşapament. Autocamioanele refuză cu încăpăţânare să folosească noua rută ocolitoare a oraşului, parte integrantă a tronsonului de autostrada Orăştie — Sibiu.

Milioane de întrebări se înghiesuie în mintea mea, oare domnul Hondola, director la drumurile naţionale Alba nu cunoaşte adevărul? Oare nu cunoaşte meserie? Oare nu a fost în teren? Oare… oare de ce ne-a minţit asigurându-ne ca pe întâi septembrie vom scăpa de traficul infernal din Sebeş?

Răspunsul la toate aceste întrebări şi la multe altele este acelaşi, că şi domnul Hondola face parte ca mulţi alţii din USL, o adunătură bazată pe minciună şi promisiuni deşarte şi dezinformare.

La fel promitea, tot în presă, şi domnul Prefect Feneser, în primăvara acestui an că lucrările la şoseaua Transalpina vor fi continuate anul acesta dar deocamdată… nicio mişcare, utilajele au dispărut şi drumul începe să se degradeze, unde mai pui că vine iarna şi vorba aceea: “iara nu-i că vara”.

La fel promitea printre multe altele şi domnul prim ministru Ponta că va creea un milion de noi locuri de muncă, dar deocamdată… Poşta Română reduce personalul, Oltchimul la fel, din Administraţie asemenea, etc, un fel de copy/paste la disponibilizare, că doar domnul prim ministru este specialist “dottore” în copy/paste. Probabil la sfârşitul mandatului său numărul şomerilor va fi mai mare cu un million, cine ştie? Sau mai bine zis: Doamne fereşte!

Dar şi eu sunt român şi asemeni tuturor spun: “bine că nu-i mai rău!” trebuie să ne luptăm pentru binele nosru, să lăsăm la o parte nepriceperea, diletantismul, infantilitatea şi dorinţa expresă de publicitate şi să ne aliem cu seriozitatea, profesionalismul, maturitatea şi responsabilitatea în gândire şi în actul decizional, numai atunci vom păşi cu siguranţă înainte.

Sper ca lucrările la autostrada să se finalizeze cât mai repede pentru ca domnul Hondola să poată evita Sebeşul, deoarece este jenant să dai ochii cu cei pe care i-ai minţit cu nonşalanță.

Sentimentele ce mă încearcă acum sunt identice cu cele ale elevului ce îşi primeşte abecedarul răsfoit de câteva generaţii anterioare, murdar, şifonat, dezlegat, ba chiar cu file lipsă. Minciuni din partea guvernanţilor vor mai fi cu siguranţa, sper cât mai puţine, acestea nu ţin de cald, aşa că voi mai face parte din cei 40-45 mii de conducători auto ce străbat zilnic oraşul Sebeş şi la întâi septembrie.

Cu ce am greşit Doamne?

Ioan Lupse, consilier local PDL Sebeş

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.