sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Investiții de peste 4 milioane de lei atrase anul acesta de Primăria Pianu

Investiții de peste 4 milioane de lei atrase anul acesta de Primăria Pianu

Publicat în 17.03.2018 la ora 10:00

Încă un proiect de succes a fost semnat joi, 8 martie 2018, de către primarul comunei Pianu, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, București, privind ”Modernizarea străzilor Pinilor, Găurii, Valea de Sebeș, Cotîrhău, Ulița, La Canton și Tecănel din Pianu de Sus”.

Valoarea totală a investiției este de 3.168.490,28 lei. Dezvoltarea comunei Pianu este unul din obiectivele primarului, ing. jr. Marin Ioan Petruse: ”Modernizarea satului românesc prinde contur și în Pianu, am început anul 2018 cu atragerea de investiții de peste 4 milioane de lei, acest fapt ne onorează și totodată ne responsabilizează”. Tot săptămâna trecută, Marin Petruse a semnat la București contractul de finanțare pentru proiectul de investiții ”Reţea de distribuţie apă şi reţea de canalizare pe strada Bisericii, în localitatea Pianu de Sus”. Valoarea totală a acestei investiţii este de 1299.186,13 lei.

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în sumă totală de 2.863.383,13 lei, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Modernizare străzi: Pinilor, Găurii, Valea de Sebeș, Cotîrhău, Ulița, La Canton și Tecănel din Pianu de Sus”, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene nr. 3622/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală, (PNDL) pentru județul Alba, în perioada 2017-2020. Restul sumei va fi contribuție de la bugetul local.

Finanțarea acestui proiect este făcută prin Subprogramul „Modernizarea satului românesc, domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților”.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.