sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Investiția anului la Sebeș s-a facut cu ajutor de stat de aproape 40 de milioane de euro

Investiția anului la Sebeș s-a facut cu ajutor de stat de aproape 40 de milioane de euro

Publicat în 17.10.2013 la ora 11:35

Inaugurare-fabrica-Star-Transmission-Sebes-DaimlerCompania Daimler AG, care anunța în luna aprilie a acestui an că va investi în subsidiarele Star Transmission și Star Assembly din județul Alba, peste 300 de milioane de euro pentru a extinde reţeaua de producţie pentru autoturismele Mercedes-Benz, în Cugir și Sebeș, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro.

Pentru implementarea celei mai mari investiție din istoria județului nostru, ce preconizează ca în următorii ani să genereze peste 1.000 de locuri de muncă, firma Star Assembly a primit ajutorul de stat de aproape 40 de milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz la Sebeș.

Proiectul va permite crearea unui număr estimat de 510 noi locuri de muncă, iar acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Compania germană Daimler Mercedes a inaugurat în 17 iulie o primă investiție la fabrica din Sebeș a filialei sale din România, SC  Star Transmission.

Unitatea de producţie Daimler, Star Transmission, a fost înființată în anul 2001. În prezent, compania și cei aproximativ 800 de angajați din locațiile Cugir şi Sebeş produc componente pentru motoarele și cutiile de viteze ale autoturismelor actuale Mercedes-Benz, precum și cutii de viteze pentru modelele mai vechi, pentru asigurarea pieselor de schimb. A fost deja luată decizia pentru a începe producția unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locație din Sebeș, până la ieşirea din fabricaţie. Începând din 2014, generația actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacități suplimentare de asamblare care vor completa producția din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităților de producție, se preconizează că o nouă generație de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua rețea de producție care implică locațiile din Stuttgart (producție completă, inclusiv asamblare) și Sebeș (doar asamblare) începând cu anul 2016.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.