sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Intervenție a pompierilor militari din Sebeș și Alba Iulia după ce o casă din Lancrăm a fost cuprinsă de flăcări

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș și Alba Iulia după ce o casă din Lancrăm a fost cuprinsă de flăcări

Publicat în 22.01.2019 la ora 19:15

Un incendiu puternic a izbucnit, în cursul acestei seri, la o casă din Lancrăm. Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați.

Potrivit ISU Alba forțele de intervenție au fost suplimentate. Inițial au fost chemate să intervină trei autospeciale de la Garda de Intervenție Sebeș, iar ulterior au fost alertate alte două de la detașamentul de pompieri din Alba Iulia.

”Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Garda de Intervenție Sebeș intervin cu cinci autospeciale și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu la o casă din Lancrăm” a transmis ISU Alba.

Flăcările au cuprins circa 100 de metri pătrați.

UPDATE 1: Incendiul a fost localizat și se intervine pentru lichidarea lui. Potrivit ISU Alba, flăcările au ajuns la două anexe gospodărești și la acoperișul casei de locuit. Suprafața afectată s-a extins la 300 de metri pătrați. Nu sunt înregistrate victime.

UPDATE 2: Garda de Intervenție Sebeș cu sprijin de la Detașamentul de pompieri Alba-Iulia și în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș au intervenit ieri seară, în localitatea Lancrăm, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei anexe gospodărești (șură) urmând să se extindă și la nivelul acoperișului locuinței propietarului.

Pompierii militari au acționat cu cinci autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul locuinței și acoperișul anexei din lemn cu învelitoare din țiglă pe aproximativ 300 mp. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind un scurt circuit electric.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.