Rămâi conectat

Știri din zonă

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuința din Daia Română

sebesinfo.ro

Publicat

în

Pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Daia Română, ieșirea înspre Vingrad.

„Secția de Pompieri Sebeș intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Daia Română ieșirea spre Vingard. Din informațiile preliminare este vorba de un incendiu izbucnit la o locuință. Misiunea este în dinamică, revemim cu detalii. Forțe alocate: 2 x ASAS, 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE: „Incendiul a fost localizat de către pompierii militari. A ars generalizat o construcție din lemn în suprafață de aproximativ 50 mp. Până la ajungerea forțelor de intervenție la locul producerii incendiului acesta s-a extins și la un container modular din proximitatea casei incendiate. În continuare pompierii militari lucrează pentru stingerea în totalitate a incendiului și înlaturarea efectelor negative produse de acesta. Fără victime”, a mai transmis ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Membrii asociației „Helfen um Zu Helfen E.V.” le-au adus daruri de Crăciun micuților de la Grădinițele din Gârbova și Cărpiniș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Grădinița cu program normal GÂRBOVA și CĂRPINIȘ au fost vizitate marți, 28 noiembrie 2023, de o parte din membrii Asociației „Helfen um Zu Helfen E.V.”, din Marburg – Germania, însoțiți de primarul comunei Gârbova, Muntean Ioan și omul de legătură între Asociație și cele două grădinițe mai sus aminrite, Sifft Harald.

Asa cum ne-au obișnuit de mai mulți ani, legatura dintre noi este una foarte frumoasă, ei aducând copiilor cadouri și bucurându-i pe aceștia înainte de Sfintele Sărbători.

Preșcolarii împreună cu doamnele educatoare i-au răsplătit cu colinde tradiționale românești, urandu-le oaspeților germani multă sănătate pentru a mai putea veni și pe viitor.

„Din an în an sosesc mereu…” este colinda care li se potrivește cel mai bine!

Educator LUPEAN DELIA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Cântec dedicat Zilei Naționale a României, compus de Ancuța Stănuș și interpretat împreună cu copiii din Ansamblul „Mugurii Lomanului”

sebesinfo.ro

Publicat

în

O interpretă de muzică populară, împreună cu copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului” din Loman au compus un cântec emoționant de Ziua Națională a României, la împlinirea a 105 de ani de la Marea Unire.

Interpreta de muzică populară Ancuța Stănuș, împreună cu copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului”, a compus un cântec ”Măi române, măi române”, dedicat Zilei Naționale a României.

În satul Loman, departe de agitația orașelor, acolo unde tradiția se păstrează si se transmite din generație în generație, copiii nu sunt doar mici locuitori ai satului, ei sunt adevărați artiști, compozitori, cântăreți, profesori, purtători ai tradiției, ei sunt viitorul.

„Așadar, în anul în care România împlinește 105 ani de la Marea Unire, împreună cu copiii din Loman, am creat acest cântec și ne-am unit glasurile pentru a celebra istoria, cultura românească și valorile naționale.

Nu pot să spun decât că sunt extrem de mândră de ceea ce am realizat împreună cu acești copii minunati, deoarece fara ei nu ar fi fost posibil. Fiecare in parte a venit cu cate o idee, cu o propozitie, un cuvant, o mirare, un sunet iar acest lucru a fost inspiratia pe care ei mi-au transmis-o si care a realizat acest cantec. Asadar, mai departe va las sa ascultati si sa va bucurati si dumneavoastra la fel cum ne-am bucurat si noi prin cantecul nostru.

Fiecare in parte a venit cu cate o idee, cu o propozitie, un cuvant, o mirare, un sunet iar acest lucru a fost inspiratia pe care ei mi-au transmis-o si care a realizat acest cantec.

Totodată, prin acest cântec vrem să demonstrăm faptul ca se pot face lucruri minunate și cu copiii din mediul rural, copii crescuți în satele de munte, copii care sunt mândrii ca sunt români și își iubesc țara și rădăcinile strămoșești.

Asadar, mai departe va las sa ascultati si sa va bucurati si dumneavoastra la fel cum ne-am bucurat si noi prin cântecul nostru!”, spune interpreta Ancuța Stănuș.

Linie melodica si text: Ancuta Stanus si Ansamblul Mugurii Lomanului
Orchestratie: Alex Malschi
Tragot: Ciprian Poenar
Video: Simon Pastiu, Amalia Crișan, Magic Studio Events

Ansamblul Mugurii Lomanului este format din: Alisie Bogdan, Alisie Teodora, Nazarie Macarie Andrei, Bucur Antonia, Bucur Marian, Timis Claudia, Timis Madalina, Timis Valentin, Timis Antonia, Jinar Daria Maria, Jinar Stanciu Daria Maria, Pastiu Iulia, Pastiu Georgiana, Lucan Georgiana, Stanila Maria, Stanila Ioan, Filimon Iulia, Ivan Florina Maria, Stancu Alexandru, Lucan Ramona, Jinariu Marin Miron, Maturar Ilie Darius, Greurus Nicolae Daniel, Olariu Stefania, Olariu Andreea, Petrascu Dragos, Petrascu Georgiana, Petrascu Vasile, Bodea Tudor, Muntean Robert, Muntean Andreea, Stancu Alina, Stancu Petru, Stancu Nicolae, Ursu Robert, Ursu Madalin, Dodoc Elena Violeta, Ursu Nicoleta, Grozav Anaisa, Dodoc Nicolae Adi, Vlad Lavinia Elena, Vlad ioan Flavius, Ursu Florin Calin, Dodoc Ilie Stefan, Grozav Andrei Bogdan, Greurus Sorin Florin, Strain Izabela Maria.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

O tânără din Gârbova a deschis o fabrică de sucuri naturale, la cele mai înalte standarde. O parte din producție va fi donată copiilor și vârstnicilor din comună

sebesinfo.ro

Publicat

în

În comuna Gârbova, o tânără a reușit să transforme o idee îndrăzneață în realitate. Liana Lucan, în vârstă de 27 de ani, a deschis o fabrică de sucuri naturale în comuna natală, aducând un nou factor de prosperitate într-o zonă unde oamenii se bazează preponderent pe agricultură pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Povestea începe cu o idee simplă, dar ambițioasă: să producă sucuri naturale de calitate superioară, valorificând resursele locale și sprijinind totodată comunitatea. Liana Lucan a demarat afacerea cu finanțare din fonduri europene, totalizând 200.000 de euro, completată de o contribuție proprie de 130.000 de lei. Cu aceste resurse, a reușit să construiască o fabrică modernă, echipată cu tehnologie de ultimă generație.

Pe lângă eforturile de extindere și dezvoltare a afacerii sale, Liana Lucan practică principiul responsabilității față de comunitate. Ea a anunțat că va dona sucuri pentru Centrul de Îngrijire și Asistenţă din Gârbova, precum și pentru școlile și grădinițele din comună.

Deși prețurile produselor nu au fost încă stabilite, antreprenoarea și echipa sa intenționează să mențină produsele la prețuri accesibile pentru toată lumea. Fabrica va vinde sucurile atât către restaurante, cât și direct către doritorii care vor vizita fabrica.

Pe viitor, Liana Lucan are în plan să dezvolte și o gamă de pireuri de fructe pentru copii, ambalate în recipiente mici și convenabile. Aceste pireuri se vor adresa în primul rând copiiilor, dar sunt potrivite și pentru adulți, oferind o opțiune sănătoasă pentru gustările de zi cu zi sau pentru activități fizice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes