sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui imbobil situat pe strada Decebal

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui imbobil situat pe strada Decebal

Publicat în 16.03.2018 la ora 17:42

Pompierii din Sebeș au fost chemați să intervină astăzi, în jurul orei 16.40, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu.

Potrivit ISU Alba, a fost cuprins de flăcări acoperișul unei case aflate pe strada Decebal.

UPDATE: În data de 16 martie 2018, la ora 15:25, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost anunţat despre producerea unui incendiu la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui C.V. din municipiul Sebeș.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Sebeș, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș.

Ca urmare a acestui eveniment, au ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 150 mp și planșeul pe o suprafață de circa 35 mp.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 450.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu, un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui imbobil situat pe strada Decebal
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.