sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Intervenție a pompierilor din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Petrești, din cauza unui coș de fum

Intervenție a pompierilor din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Petrești, din cauza unui coș de fum

Publicat în 02.02.2017 la ora 12:32

Garda de intervenție Sebeș a intervenit, la ora 00:23, în localitatea Petrești, pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui B.A.

Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șebeș. Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 120 mp. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile din jur.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Facebook 

Intervenție a pompierilor din Sebeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Petrești, din cauza unui coș de fum
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.