sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a jandarmilor pentru aplanarea unui conflict iscat între doi ciobani din Loman

Intervenție a jandarmilor pentru aplanarea unui conflict iscat între doi ciobani din Loman

Publicat în 14.07.2015 la ora 11:03
   

turma-oi-valea-sebesuluiBâta folosită pe post de argument, în urma unei discuţii în contradictoriu, i-a adus unui crescător de ovine din satul Loman, comuna Săsciori o amendă de 500 de lei din partea jandarmilor. Totul se pare că ar fi pornit de la încălcarea regulilor privind păşunatul.

Fapta s-a petrecut luni, 13 iulie, în jurul orei 10.00, la ieşirea din municipiul Sebeş spre Vinţu de Jos, în locul cunoscut de localnici sub denumirea de “Pepiniera”. Un cioban a apelat la ajutorul jandarmilor după ce, pe un teren unde cumpărase dreptul de păşunat, un alt cioban intrase cu oile. Supărat că iarba plătită de el era păscută de oile intrusului a stăruit pe lângă acesta să părăsească zona, dar s-a lovit de un refuz categoric. Când a insistat a fost înjurat, jignit şi ameninţat că va fi bătut cu bâta “ din dotare” .

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a acţionat pentru aplanarea conflictului. Vinovat de producerea incidentului a fost găsit cel care încălcase proprietatea, un crescător de ovine în vârstă de 38 de ani, din satul Loman, comuna Săsciori.

”Extrem de nervos, chiar şi în prezenţa jandarmilor, acesta a continuat să-şi înjure oponentul şi să-l ameninţe că după plecarea acestora “ îşi va rupe bâta pe spinarea lui ”. În aceste condiţii a fost invitat în autospeciala de intervenţie a jandarmilor şi i-au fost explicate prevederile legale incidente în materia infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului. Informaţiile primite, acompaniate şi de o amendă contravenţională în valoare de 500 lei, se pare că l-au determinat să se calmeze şi să renunţe la intenţiile violente, deoarece în scurt timp de la coborârea din maşina jandarmilor şi-a luat oile şi a plecat”, a precizat Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.