sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Intervenție a jandarmilor montani pentru salvarea unor turiști rămași blocați în două autoturisme pe DN 67C – Transalpina

Intervenție a jandarmilor montani pentru salvarea unor turiști rămași blocați în două autoturisme pe DN 67C – Transalpina

Publicat în 27.01.2017 la ora 14:41

Din cauza stratului gros de zăpadă, două autovehicule au rămas, astăzi, imobilizate pe Transalpina. Ocupanţii acestora au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a se deplasa în siguranţă la o cabană din zonă.

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, vineri, 27 ianuarie a.c., la ora 02.30, despre faptul că doi bărbaţi au nevoie de ajutor deoarece maşina în care se aflau a rămas imobilizată pe drumul naţional 67 C (Transalpina). Cei doi se aflau în segmentul cuprins între Barajul Oaşa şi Obârşia Lotrului, închis circulaţiei pe timp de iarnă, iar în sprijinul acestora a acţionat imediat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag. Din cauza stratului de zapadă de aproximativ 70 cm, o parte din deplasare s-a efectuat pe jos, fapt care a îngreunat foarte tare intervenţia jandarmilor.

Cei doi ocupanţi ai autovehiculului s-au cazat la o cabană din zonă, iar de la aceştia s-a primit informaţia conform căreia alte patru persoane se aflau în dificultate. Este vorba de două femei şi doi bărbaţi al căror autoturism rămăsese suspendat în zăpadă. În cooperare cu un echipaj din cadrul Jandarmeriei Vâlcea, jandarmii montani i-au ajutat pe turişti să ajungă în siguranţă la o cabană, iar la ora 07.00 aceştia se aflau în afara oricărui pericol.

Jandarmeria Alba reamintește turiștilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.

Totodată cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Facebook 

Intervenție a jandarmilor montani pentru salvarea unor turiști rămași blocați în două autoturisme pe DN 67C – Transalpina
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.