sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Început „timid” al lucrărilor la viitorul nod rutier din Sebeș care va face legătura dintre Autostrăzile A10 și A1

Început „timid” al lucrărilor la viitorul nod rutier din Sebeș care va face legătura dintre Autostrăzile A10 și A1

Publicat în 18.04.2018 la ora 18:50

Astăzi, 18 aprilie 2018, în zona Lancrăm, unde se va face conexiunea între autostrada Sibiu-Deva și A10, se lucra doar la decopertare.

La jumătatea Lancrămului, la una dintre viitoarele supra traversări ale autostrăzii, se săpa doar cu un buldoexcavator, iar în zona primului sens giratoriu de după Lancrăm, se făceau decopertări, cel mai probabil pentru bretelele mici care vor conecta A10 cu drumul național prin cele două sensuri giratorii existente.

Cât despre zona giratoriului dinainte de Lancrăm, miercuri nu s-a putut observa nici o activitate. Foreza care se afla aici a „dispărut” și nici un alt utilaj nu se zărea pe șantier.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL.

Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016. Un element extrem de important îl reprezintă existența unei documentații de exproprieri suplimentare pentru nodul Sebeș pe circuit, în stadiu incipient (vreo 5 hectare de teren). Din experiența ultimului an, ar putea dura câteva luni bune până să treacă de guvern și mă aștept de la Pizzarotti să se agațe de acest aspect.

Început „timid” al lucrărilor la viitorul nod rutier din Sebeș care va face legătura dintre Autostrăzile A10 și A1
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.