sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Începe deszăpezirea DN 67C – Transalpina. Între Rânca și Obârșia Lotrului stratul de zăpadă măsoară în unele locuri chiar și patru metri

Începe deszăpezirea DN 67C – Transalpina. Între Rânca și Obârșia Lotrului stratul de zăpadă măsoară în unele locuri chiar și patru metri

Publicat în 09.04.2019 la ora 21:33

Drumarii din Gorj intervin pe DN 67C – Transalpina, pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil, având speranța că până în minivacanța de Paști vor reușit să deschidă parțial drumul.

Intervenția este dificilă, deoarece, pe alocuri, zăpada are și patru metri înălțime potrivit mediafax.Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, începând de marți, pe DN 67C, tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, se intervine pentru a fi îndepărtată zăpada de pe carosabil.

„Intervenția este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depășește în unele zone înălțimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acționa în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor”, spun reprezentații Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Astfel, drumarii folosesc încărcătoarele frontale pentru îndepărtarea cantităților de zăpadă depuse pe drum, iar autofrezele intervin doar acolo unde este posibil.

Potrivit acestora, se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca și Vârful Păpușa să fie deschis până la minivacanța de Paști.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.