sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Încep lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Sebeș – Ce servicii se mută în Arini și ce servicii rămân în centru

Încep lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Sebeș – Ce servicii se mută în Arini și ce servicii rămân în centru

Publicat în 24.04.2017 la ora 10:00

Clădirea Primăriei Sebeș va intra curând în reabilitare, iar activitatea administrației se va muta temporar într-un sediu provizoriu în Parcul Arini.

Toate documentele înaintate de cetăţeni sunt înregistrate în centru, în vechiul sediu al Trezoreriei, din Piaţa Primăriei nr. 1. De asemenea birourile de Relații publice, Taxe și Impozite, Casieria și Evidența Persoanelor rămân tot în Centru. ”Primăria municipiului Sebeş anunţă cetăţenii că începând cu data de 21 aprilie 2017, o mare parte a compartimentelor şi serviciilor aparatului de specialitate din subordinea primarului şi-au schimbat locaţia de desfăşurare a activităţii, prin mutarea personalului în sediul provizoriu din Parcul Arini nr. 1. Clădirea monument istoric din zona centrală face obiectul unui contract prin care se vor efectua lucrări de reabilitare şi modernizare având durata de minimum un an”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sebeș.
Pentru a evita deplasarea în zona Arini, toate documentele şi adresele cetăţenilor înaintate aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sebeş vor fi înregistrate, prin intermediul compartimentului de Relaţii Publice, în locaţia care a găzduit Trezoreria, situată în Piaţa Primăriei nr. 1. Tot în locaţia din zona centrală a oraşului, însă în sedii provizorii, îşi continuă activitatea: Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Sebeş, Direcţia venituri cu birourile de Taxe şi Impozite locale, Casierie şi Executări silite.
Singurele documente pentru care este necesară prezenţa în Arini sunt: certificatele de urbanism (verificare documentaţie, eliberare dispoziţie de plată), autorizaţiile de construcţii (verificare documentaţie, eliberare dispoziţie de plată) şi eliberarea certificatului de producător.
Audienţele oferite cetăţenilor de primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, se vor desfăşura în locaţia Arini, în zilele de joi, începând cu ora 14.00.
Şedinţele publice ale Consiliului Local al Municipiului Sebeş vor avea loc, începând cu luna mai 2017, la Colegiul Naţional ”Lucian Blaga”, în sala media.
Clădirea care adăpostește sediul Primăriei Sebeș intră într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și extindere, valoarea contractului privind aceste lucrări fiind de circa 1 milion de euro. Clădirea primăriei este clasată monument istoric şi face parte din Centrul istoric al municipiului Sebeş. Monument de arhitectură civilă în care se regăsesc elemente de factură neogotică, clădirea care găzduieşte astăzi Primăria municipiului Sebeş face parte din Ansamblul urban protejat al municipiului Sebeş. Amplasată la intersecţia străzilor Pieţii şi Piaţa Primăriei, clădirea a fost ridicată în anii 1908-1910 pe locul clădirii fostei primării, din care se mai păstrează corpul din zidărie de piatră şi cărămidă în care astăzi funcţionează administraţia financiară a Sebeşului.

I. P.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.