sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » În week-end, în parcarea Kaufland Festin tradiţional de Dragobete, la Sebeş

În week-end, în parcarea Kaufland Festin tradiţional de Dragobete, la Sebeş

Publicat în 23.02.2018 la ora 9:00

Vineri, 23 februarie și sâmbătă, 24 februarie, de Dragobete, parcarea supermarketului Kaufland din Sebeș va deveni decorul de poveste al unui festin tradițional românesc.

Asociația producătorilor de produse tradiționale, ecologice și de casă ALBA TRANSILVANIA va organiza în această perioadă un târg de produse tradiționale românești. Sebeșenii și nu numai ei vor putea alege vestita ”Pită de Sîntimbru”, miere ecologică de la Stupina Biriș, brânză de oaie de la Nicolae Ciobanul, plăcinte și ”izmene întoarse”, specialități de patiserie de la George și Mary, salamuri și pecii de la familia Moldovan, pâine bună de la Petreșteana – Petrești, vestitul caș de Loman de la familia Cândea, turtă dulce și alte dulcegării ”de dragoste” de la familia Opincariu. ”Vă așteptăm cu produse tradiționale, bio, făcute în case de români pentru români.

Produsele noastre autentice românești au un gust bun, de care poate își mai amintesc doar generațiile care vin de la țară sau cei trecuți de 40 de ani.

Cei mai tineri nu mai au grad de comparație pentru o pită bună, o brânză bună, un cârnaț cu gust sau o miere adevărată. Avem o istorie vie, care încă trăiește prin fiecare producător care păstrează rețetele din vechime de la străbuni.

O istorie pe care vrem să o ducem mai departe și să o lăsăm nepoților și strănepoților noștri. Românul trebuie să înțeleagă că susținând producătorul român susține economia țării”, transmite Călin Matieș, producătorul pitei de Sîntimbru.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.