sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » În primăvara anului viitor, Primăria Pianu ar putea începe lucrările de amenajare pentru o porțiune din drumul de acces auto spre Luncile Prigoanei

În primăvara anului viitor, Primăria Pianu ar putea începe lucrările de amenajare pentru o porțiune din drumul de acces auto spre Luncile Prigoanei

Publicat în 01.10.2017 la ora 22:24

Primăriile din Sebeş, Cugir, Şugag, Pianu, Săliştea şi Săsciori s-au unit în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Șureanu” şi îşi vor face propriul drum turistic până în Luncile Prigoanei.

Zilele viitoare va fi semnată finanţarea pentru 7 kilometri de drum forestier care ar putea reprezenta parte din varianta de acces auto spre Poarta Raiului, Transalpina. Proiectul “Modernizare drum forestier Valea Recii, km. 0+000- km. 7+200, comuna Pianu” va putea primi o finanţare de aproape 1,5 milioane de euro, nerambursabili, prin AFIR.

Drumul leagă localităţile Tonea – Strungari cu Cărări, Recea, Curmături, urmând ca restul localităţilor de pe traseu să continue cu modernizarea drumurilor forestiere de pe domeniul lor. Astfel, din acest puzzle, se pare că va ieşi un drum de acces mai bun spre Domeniul Schiabil Șureanu, dar şi spre Munţii Cugirului.

Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a explicat pentru ziarul „Unirea” că acesta ar putea fi cea mai scurtă variantă, de la auto­strada Deva – Sibiu, până spre Poarta Raiului. ”Ar fi 45 de minute de la parcajul pentru tiruri din dreptul comunei Pianu, de unde se poate ieşi de pe autostradă. E drum forestier, oricum îl vom moderniza, am câştigat proiectul, prin AFIR, Submăsura 4.3. Investiţia se ridică la circa 1,5 milioane de euro. Într-o săptămână semnăm contractul de finanţare. În primăvară, practic, ne-am putea apuca de asfaltare, avem toată iarna la dispoziţie să facem achiziţia. Drumul leagă localităţile Tonea – Strungari cu Cărări, Recea, Curmături”.

Drumul este amplasat în extravilanul localității Strungari, comuna Pianu şi are o lungime studiată de 7.200,00 m. Obiectivul proiectat se găseşte în întregime pe domeniul public al statului pe teritoriul administrativ al comunei Pianu. Lucrările de modernizare proiectate se vor încadra strict în ampriza existentă a drumului forestier Valea Recii, fără a depăşi limitele de proprietate, nefiind necesare devieri de reţele sau exproprieri.

Având în vedere starea actuală a drumului studiat, soluţia tehnică adoptată va urmări realizarea unui sistem rutier suplu, asigurându-se atât planeitatea suprafeţei de rulare, cât şi obţinerea condiţiilor de siguranţă şi confort necesare derulării circulaţiei rutiere. Apele vor fi colectate în şanturile laterale şi descărcate la podeţe, iar de aici spre emisarul natural din imediata apropiere – Valea Recii.

Drumul forestier se află în extravilanul localităţii Strungari şi asigură legătura indirectă între drumul judeţean DJ 704, care traversează comuna Pianu, prin intermediul drumului comunal DC 170 cu o parte a fondului forestier situat pe teritoriul comunei Pianu.

Acest articol a fost citit de 328 ori

În primăvara anului viitor, Primăria Pianu ar putea începe lucrările de amenajare pentru o porțiune din drumul de acces auto spre Luncile Prigoanei
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.