sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » În Consiliul Local Vinţu de Jos, s-a elucidat necunoscuta parcelării terenului de sub construcţia blocului situat în centrul comunei

În Consiliul Local Vinţu de Jos, s-a elucidat necunoscuta parcelării terenului de sub construcţia blocului situat în centrul comunei

Publicat în 06.12.2013 la ora 14:00

CL Vintu de JosVinerea trecută, în şedinţa ordinară publică a Consiliului Local Vinţu de Jos a fost rezolvat proiectul de hotărâre privind atribuirea în proprietatea Cooperativei de Consum şi a locatarilor a cotelor de proprietate stabilite prin actul de parcelare a construcţiei blocului situat în localitatea Vinţu de Jos, strada Lucian Blaga, nr. 30.

Aşa cum anticipam săptămâna trecută, acest punct de pe ordinea de zi a provocat divergenţe la nivelul consilierilor comunei vinţene, însă în cele din urmă aceştia au ajuns la un numitor comun, iar proiectul s-a dovedit a fi benefic, în special pentru locatarii acelui bloc. Cei care locuiesc în clădirea cu pricina s-au temut ca proiectul să nu fie aprobat în defavoarea lor, însă legislativul local i-a lămurit pe cetăţeni, care au plecat mulţumiţi de la şedinţă. Astfel, terenul aflat sub construcţia blocului şi în vecinătate, în suprafaţă real măsurată de 1546 mp, va trece din categoria de folosinţă “grădină” în “curţi construcţii”. Hotărârile Consiliului Local privind acest proiect prevăd parcelarea terenului după cum urmează: lotul nr.1, în suprafaţă de 638 mp (suprafaţă care va fi ulterior parcelată şi împărţită locatarilor), proprietar tabular comuna Vinţu de Jos şi lotul nr.2, în suprafaţă de 908 mp, proprietar comuna Vinţu de Jos.
Lotul nr. 1 în suprafaţă de 638 mp va fi atribuit în proprietatea Cooperativei de Consum Vinţu de Jos şi a locatarilor blocului situat pe strada Lucian Blaga din localitate. În momentul în care a fost anunţată atribuirea cotelor de proprietate, locatarii prezenţi în şedinţa publică au cerut lămuriri cu privire la modul în care va funcţiona spaţiul comun. Legea prevede că locuinţele şi spaţiile cu altă destinaţie care aparţin unor proprietari diferiţi, se pot afla în proprietatea sau folosinţa acestora pe durata existenţei construcţiei comune. Şi cum în blocul din Vinţu de Jos îşi desfăşoară activitatea Cooperativa de Consum şi locuiesc 7 familii, ambele categorii enumerate mai sus pot să treacă în proprietatea terenului de sub locuinţe. După ce locatarii au fost dumiriţi cu privire la parcelarea spaţiului de sub construcţie, mai rămânea o întrebare a celor care deţin apartamente în blocul din Vinţu de Jos cu privire la bunurile comune. Chiar dacă au fost mici contre între reprezentanţii executivului local, până la urmă au fost clarificate şi aceste nelămuriri. Astfel, atât Cooperativa de Consum, cât şi proprietarii locuinţelor din blocul din Vinţu de Jos pot folosi spaţiile auxiliare, dotările şi utilităţile comune. Cei 638 mp vor fi parcelaţi şi împărţiţi prin cotă-parte, urmând ca fiecărui proprietar să îi fie atribuită o cotă de teren în funcţie de suprafaţa pe care o deţine. Spre exemplu, proprietarul unui apartament cu o suprafaţă de 73.90 mp va primi o cotă de teren de 34.03 mp. Lotul nr. 2 în suprafaţă de 908 mp va trece în subordinea primăriei, însă această arie va putea fi folosită atât de locatari cât şi de Cooperativa de Consum.
În final, atât locatarii cât şi consilierii s-au declarat mulţumiţi de proiectul votat.

Tudor STAN

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.