Rămâi conectat

Ştirea ta

Imagine demnă de Evul Mediu surprinsă în Răhău, după ploile căzute în ultima perioadă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Răhău, un pitoresc sat ce aparține de Municipiul Sebeș, se confruntă în prezent cu o situație dezolantă.

Așa cum reiese și din imaginile apărute în mediul online, locuitorii se plâng de condițiile deplorabile în care se află străzile și drumurile satului, care au fost lăsate într-o stare de mizerie și noroi, după finalizarea lucrărilor de canalizare. Această situație nu doar deranjează, ci depășește orice limită a bunului simț.

Cu toate că plătesc taxe și impozite și se află sub incidența Primăriei Municipiului Sebeș, se pare că autoritățile nu manifestă niciun interes în a remedia situația și a reda satului său frumos aspect.

După finalizarea lucrărilor de canalizare în Răhău, locuitorii au fost lăsați cu un cadru dezolant. Străzile și drumurile satului sunt acoperite de un strat gros de mizerie și noroi, făcând aproape imposibilă circulația și parcarea mașinilor. Locuitorii sunt nevoiți să se întrebe mereu unde să-și pună piciorul pentru a evita să se înnoroieze și să găsească o rută navigabilă prin această „priveliște” dezolantă.

Cu toate că cetățenii plătesc taxe și impozite și Răhău aparține de Primăria Municipiului Sebeș, autoritățile par să nu manifeste niciun interes în a rezolva această situație. Locuitorii se simt ignorați și dezamăgiți de promisiunile goale care sunt făcute în fiecare campanie electorală, fără ca rezultatele să fie vizibile în realitate. În timp ce satul Rahau a fost distrus din punct de vedere estetic și funcțional, autoritățile nu au întreprins măsuri concrete pentru a-l readuce la starea inițială și pentru a-l transforma într-o comunitate prosperă.

Locuitorii au dreptul la un mediu curat și sigur, în care să se poată desfășura activitățile zilnice fără dificultăți. De asemenea, este important să existe transparență și comunicare eficientă între cetățeni și autorități pentru a identifica soluții durabile și pentru a evita repetarea unei astfel de situații în viitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Ştirea ta

Un BMW a ajuns în Parcul Tineretului, după o coliziune cu un alt autoturism

sebesinfo.ro

Publicat

în

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, în jurul orei 21.00, în Municipiul Sebeș. Două autoturisme au intrat în coliziune în zona Parcului Tineretului, din centrul Municipiului.

Imaginile au fost surprinse de un cititor sebesinfo.ro, care le-a trimis pe adresa redacției. Potrivit acestuia, ar fi vorba despre o coliziune între două autoturisme.

Cei prezenți la locul faptei spun că în urma evenimentului rutier, un BMW ar fi „aterizat” în Parcul Tineretului rupând și câțiva coopaci.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştirea ta

De mai bine de o săptămână de zile, străzile Luncii, Speranței și Pădurenilor din Sebeș nu beneficiază de apă potabilă

sebesinfo.ro

Publicat

în

Trei străzi din Sebeș, Luncii, Speranței și Padurenilor, au rămas fără apă potabilă, de mai bine de o săptămână, mai exact din data de 20 august 2023. Conform celor de la Apă CTTA sucursala Sebeș, problema ar fi cauzată de o vană defectă. Echipele de intervenție au săpat în mai multe locuri dar nici până astăzi nu au identificat țeava pe care este montată vana cu probleme.

Dar iată ce ne-a scris referitor la acestă situație, una extrem de gravă în opinia noastră, deoarece o mulțime de oameni au fost nevoiți să înfrunte zilele caniculare, de la sfârșitul lunii august, fără a avea acces la apă potabilă. Noroc cu pompierii din Sebeș care au distribuit apă celor afectați.

„Buna ziua. Vă scriu în ultimă instanță deoarece nu mai știu la cine să apelez pentru remedierea problemei cu care ne confruntăm cei care domiciliem pe străzile Luncii, Speranței și Pădurenilor, deoarece din data de 20 august 2023, datorită unei avarii la o vană, nu mai beneficiem de apă potabilă, iar instituțiile la care am apelat ne plasează de la una la alta declinându-și fiecare competența. În prima fază am semnalat problema la Apa CTTA Alba, sucursala Sebeș, iar mai apoi la dispeceratul Apa CTTA din Alba Iulia, la DSP Alba, că deja lipsa apei potabile de atâtea zilei este o problemă de sănătate publică, însă degeaba… Imaginați-vă ca la sfârșitul lunii august au fost mai multe zile caniculare, cu temperaturi peste 37 grade celsius, iar locuitorii acestor străzi nu au avut apă la robinete. Noroc cu pompierii care au împărțit apă locuitorilor de pe aceste străzi, că în rest nimeni nu a făcut nimic. Am încercat și la Primăria Sebeș, însă răspunsul dânșilor a fost că problema este de competența APA CTTA Sebeș. Echipele de intervenție ale acestora au săpat în mai multe locuri dar nu a găsit unde anume este problema, acum este din nou weekend, nu se lucrează, iar până luni nimeni nu va face nimic. Luni vor începe iarăși să sape să gasească unde este țeava pe care este monată vana cu probleme… Sincer sunt disperată și nu mai știu la cine să apelez pentru a ne ajuta în rezolvarea acestei situații…”   


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştirea ta

După o investiție de 1.400.000 de euro și la doar 3 ani de la darea în folosință, băncile din Parcul Tineretului arată jalnic iar lacul a fost invadat de broaște

sebesinfo.ro

Publicat

în

O femeie din Sebeș a publicat, pe o rețea de socializare, un mesaj referitor la starea deplorabilă în care au ajuns să arate băncile din Parcului Tineretului, după 3 ani de la darea în folosință.

După o investiție considerabilă de 1.400.000 de euro, rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare, lacul fiind invadat de zeci de broaște.

Potrivit postării, băncile din parcul respectiv prezintă semne evidente de neglijență, fiind putrezite și pline de mizerii. Situația este completată de un gazon pârjolit, din cauza unui sistem de irigații defect, care nu a mai funcționat de ceva timp.

În plus, lacul din parc se confruntă cu o problemă neașteptată, fiind invadat de broaște.

Această situație a provocat indignarea localnicilor, iar femeia care a făcut postarea a subliniat că niciunul dintre mandatelor administrației locale nu a reușit să aducă o schimbare semnificativă în parc.

Ea a catalogat întreaga situație drept o bătaie de joc și a cerut o intervenție imediată pentru remedierea problemei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes