sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Iluminatul stradal a fost oprit pentru 60 de minute la Sebeș pentru a marca „Ora Pământului”

Iluminatul stradal a fost oprit pentru 60 de minute la Sebeș pentru a marca „Ora Pământului”

Publicat în 25.03.2017 la ora 23:25

Preț de 60 de minute și Sebeșul s-a alăturat celor peste 7000 de orașe din lumea întreagă care au ales să marcheze Ora Pământului, cea mai mare acţiune colectivă de stingere a luminilor din istorie.

Peste 200 de persoane au dorit să susţină, alături de primarul Dorin Nistor şi de viceprimarul Adrian Bogdan, mesajul simbolic al evenimentului ecologist.

La ora 20.30, Sebeşul a stins iluminatul public stradal pe raza întregului municipiu, precum şi iluminatul arhitectural de pe toate clădirile reprezentative (primărie, muzeu, casa de cultură, biserici). O serie de agenţi economici, în special din zona centrală, au răspuns şi ei simbolic, renunţând la reclamele luminoase.

În Parcul Primăriei, au fost aprinse pese 500 de lumânări cu care cei prezenţi au scris numele oraşului, precum şi mesajul 60+, reprezentând dezideratul de a duce ideea promovată prin evenimentul ecologist Ora Pământului, dincolo de această oră dedicată planetei. Copiii participanţi la eveniment au avut posibilitatea de a desena şi de a lăsa mesaje pe căsuţa care îi aştepta în parc plină cu baloane, au primit dulciuri şi fructe din partea organizatorilor. Un grup de circa 50 de tineri muzicieni, coordonaţi de pastorul Victor Şuteu, au completat atmosfera, susţinând un moment artistic, cu instrumente clasice, la lumina lumânărilor. Majoritatea participanţilor au purtat eşarfe, obiecte vestimentare, bentiţe sau brăţări verzi, au sosit cu bicicleta sau au ales să facă o plimbare, renunţând la mijloacele poluante de transport şi astfel au dăruit naturii din energia lor.

Partenerii Primăriei Municipiului Sebeş au fost: Asociaţia Gisas, Club Rotary Sebeş, Asociaţia „Împreună pentru oraşul tău”, Asociaţia Femeilor Alba, ACS Şureanu 1945 Sebeş, Organizaţia „Ia atitudine azi”.

Primăria Municipiului Sebeş mulţumeşte tuturor participanţilor la eveniment.
Împreună am scris numele Sebeşului pe harta Earth Hour! Am fost alături de alte 2 miliarde de pământeni.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Acest articol a fost citit de 303 ori

Iluminatul stradal a fost oprit pentru 60 de minute la Sebeș pentru a marca „Ora Pământului”
4.3 (86.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.