sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Hotarâre de guvern privind studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebes – Turda

Hotarâre de guvern privind studiul de fezabilitate pentru drumul expres Sebes – Turda

Publicat în 11.02.2013 la ora 13:47

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, a anunțat astăzi că drumul expres Sebes – Turda are studiul de fezabilitate aprobat prin Hotarare de guvern. Documentul prevede că lungimea drumului va fi de 74,10 km, iar valoarea estimata a lucrarilor este de circa 920 de milioane de euro.

Acest tronson, dacă va fi realizat, va face legatura între Culoarul IV Paneuropean Arad – Sibiu și Autostrada Transilvania. Practic drumul expres va prelua traficul pe DN 1 de la Sebes si pana la Turda, reducând semnificativ timpul necesar pentru a ajunge din Alba Iulia la Cluj-Napoca și reducând de asemenea riscurile pe care drumul național cu 2 benzi le presupune la acest moment pentru cei care circulă pe această rută.

Drumul expres va funcționa practic și ca o centură pentru toate localitățile dintre Alba Iulia și Câmpia Turzii (Teiuș, Aiud, Unirea). Banii pentru realizarea studiului de fezabilitate vor fi plătiți de către Guvern.

“Avand in vedere costurile, se pare ca solutia finantarii este cea a parteneriatului public-privat, dar nu dupa actuala lege, sau fondurile europene”, a subliniat Florin Roman.

Este prima dovadă concretă a posibilității construirii drumului expres Sebes – Turda, un  proiect despre care s-a vorbit mult în ultima perioadă.

În cadrul uneiîntâlniri recente dintre liderii administrației județene din Alba și Mircea Pop, fostul șef (demis în urma unui scandal) al CNADNR a fost lansat chiar un termen de începere a lucrărilor pentru anul 2015.

Dincolo de avantajele majore directe pe care un atfel de drum le-ar presupune pentru dezvoltarea județului Alba, în condițiile regionalizării, această lucrare de infrastructură ar putea cântări greu în alegerea municipiului Alba Iulia drept reședință administrativă a Regiunii Centru.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.