sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Grupul german Daimler a anunțat astăzi că noua sa uzină de motoare va fi construită în Polonia

Grupul german Daimler a anunțat astăzi că noua sa uzină de motoare va fi construită în Polonia

Publicat în 04.05.2016 la ora 14:23

linie-asamblare-motoare-daimlerRomânia a pierdut din nou lupta cu vecinii săi pentru atragerea unei investiții străine majore în industria auto, după ce grupul german Daimler a anunțat astăzi că noua sa uzină de motoare va fi construită în Polonia.

Circa 500 de milioane de euro va investi Daimler, producătorul mărcilor Mercedes-Benz și Smart, în mica localitate Jawor aflată la 430 de kilometri de capitala Poloniei, Varșovia. Acesta este verdictul anunțat astăzi, printr-un comunicat de grupul german cu sediul în Stuttgart.

Atât Daimler cât și PSA Peugeot Citroen au în plan construirea unor noi uzine în Europa Centrală și de Est. Din nefericire, după ratarea uzinei de asamblare a modelelor Mercedes-Benz pentru care germanii au ales Ungaria în 2012, România a pierdut și lupta pentru uzina de motoare a aceluiași grup.

La Jawor, Daimler va construi motoare cu patru cilindri alimentate cu benzină sau motorină și va avea nevoie de „câteva sute de angajați”. Conform oficialilor germani, impementarea proiectului este încă dependentă de condițiile asigurate de statul polonez, inclusiv de ajutoare de stat. Acesta va fi prima uzină europeană de motoare a Daimler din afara Germaniei, o altă astfel de facilitate amplasată în afara țării de origine fiind în China.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

sursa: capital.ro

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.