sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Grupul Daimler susține că producția de mașini electrice nu va afecta uzina din Sebeş, până cel puţin în anul 2025

Grupul Daimler susține că producția de mașini electrice nu va afecta uzina din Sebeş, până cel puţin în anul 2025

Publicat în 10.10.2017 la ora 20:37

Grupul german Daimler, care deţine marca Mercedes-Benz şi uzina de transmisii de la Sebeş, spune că activitatea din România va continua să crească, cel puţin până în anul 2025, cu toate că anunţă totodată un plan agresiv de „electrificare“ a gamei de autoturisme. Spre deosebire de maşinile clasice, cele electrice nu dispun de cutii de viteze.

„Până în anul 2025, Mercedes-Benz estimează că vân­zările de autoturisme pur electrice vor atinge pragul de 15-20%. De aici rezultă că diferenţa de 75-85% dintre auto­tu­rismele Mercedes-Benz vor avea motoare diesel sau ben­zină. După calculele noastre – socotind în cifre ab­solute – în anul 2025 Mercedes-Benz va produce mai mul­te mo­toare şi cutii de viteze convenţionale decât astăzi. Această influenţă este o premisă şi pentru dezvoltarea fa­bricii din România“, au spus reprezentanţii Star Transmission.

În România Daimler produce cutii de viteze şi subansambluri în valoare de peste 400 mil. euro, în uzina din Sebeş producând din aprilie 2016 cutia de viteze 9G-Tronic, una dintre cele mai avansate din lume, care se regăseşte pe cele mai scumpe modele ale Mercedes-Benz.

Până în 2022 compania vrea să-şi electrifice întreaga gamă de vehicule pentru pasageri.

„Tot mai mulţi producători de vehicule doresc să im­ple­menteze noi tehnologii pentru propulsia auto­vehi­cule­lor, fie 100% electrice, fie hibride, dar consider că un swift masiv de la motoarele termice la cele electrice nu va fi po­sibil aşa curând.“

Pentru 2030, ultimele evaluări ale Comi­siei Europene arată că înmatriculările de maşini ZEV şi PHEV în UE vor avea o pondere de 25-30% din totalul înmatriculărilor europene“, explică Gabriel Sicoe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

sursa: zf.ro

Grupul Daimler susține că producția de mașini electrice nu va afecta uzina din Sebeş, până cel puţin în anul 2025
4.7 (93.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.