sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Gheorghe Feneșer: “Până la începerea sezonului turistic, pe Transalpina se vor monta indicatoare turistice şi semne de circulaţie”

Gheorghe Feneșer: “Până la începerea sezonului turistic, pe Transalpina se vor monta indicatoare turistice şi semne de circulaţie”

Publicat în 08.02.2013 la ora 11:45

Dacă anul trecut, odată cu începerea sezonului turistic în luna mai, conducătorii auto au întâmpinat probleme pe Transalpina, din cauza lipsei totale a semnelor de circulaţie şi a indicatoarelor turistice, din 2013, situaţia se va schimba, potrivit Instituției Prefectului. Din discuţiile avute pe această temă de către prefectul Gheorghe Feneşer cu reprezentanţii societăţii care execută lucrările de modernizare, dar şi cu administratorul drumului, rezultă că în câteva luni şoseaua va avea atât indicatoare turistice, cât şi semne de circulaţie.

Modernizarea şoselei, realizată în proporţie de peste 70%, aşa cum declară societatea care se ocupă de proiect, va fi finalizată cel mai probabil în toamna acestui an, în condiţiile în care lucrările vor fi reluate la primăvară. Ţinând cont de nevoia acută de semne de circulaţie şi indicatoare fără de care turiştii nu se pot orienta, mai ales dacă nu cunosc locurile, prefectul judeţului Alba a vrut să ştie care sunt planurile referitoare la acest aspect, precizând că „Transalpina este o şosea cu o importanţă turistică extraordinară pentru judeţul Alba, iar autorităţile judeţene şi locale trebuie să fie preocupate de aspectul, dar şi funcţionalitatea acesteia. Mă bucur că până în luna iunie, cel puţin aceasta este intenţia declarată în prezent, societatea care se ocupă de modernizarea şoselei şi Poliţia Rutieră vor monta semnele de circulaţie, care acum lipsesc, ceea ce creează dificultăţi conducătorilor auto”.

Totodată, ţinând cont de importanţa turistică a zonei, prefectul Gheorghe Feneşer are intenţia de a lua legătură cu primăriile, în vederea montării de indicatoare turistice, dar şi a cel puţin 3 panouri cu hărţi, pe care să fie indicate obiectivele turistice şi locurile de cazare.

„Salut pe această cale implicarea primarului Constantin Jinar şi a Primăriei Şugag în proiectul de modernizare şi de valorificare turistică a şoselei Transalpina şi am încrederea că voi găsi aceeaşi deschidere la toţi primarii din zonă. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii pentru montarea, pe lângă indicatoare şi semne de circulaţie, a panourilor cu hărţi, în aşa fel încât obiectivele turistice să fie cât mai uşor de găsit. L-am menţionat pe domnul Jinar, pentru că, anul trecut, Primăria din Şugag s-a implicat, alături de elevii Şcolii Generale, şi într-o acţiune mai mult decât lăudabilă de ecologizare a Văii Frumoasei”, a adăugat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.