sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » „Fundiță umană” de culoare roz formată de elevii și profesorii Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, cu prilejul „Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Sân”

„Fundiță umană” de culoare roz formată de elevii și profesorii Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș, cu prilejul „Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Sân”

Publicat în 01.10.2019 la ora 15:33

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Sân, voluntarii Subfilialei de Cruce Roșie Sebeș au informat elevii de la Colegiul Național „Lucian Blaga” despre cum sunt afectate persoanele diagnosticate cu cancer la sân și despre cum pot să-l prevină.

De asemenea, pe bază de donație, voluntarii au împărțit fundițe roz simbolice acestui tip de cancer, alături de o turtă dulce făcută în casă, ca suport pentru persoanele bolnave.

În pauza mare, voluntarii i-au rugat pe elevi să poarte simbolic o bluză roz pentru a forma o „fundiță umană”. Atât elevii, cât și profesorii, au fost receptivi la această activitate organizată în sprijinul femeilor diagnosticate cu cancer mamar.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar.

•••••

Ziua de 1 octombrie este dedicată luptei împotriva cancerului la sân, fiind o zi marcată la nivel mondial. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.