Rămâi conectat

Administrație

Fostul viceprimar al Municipiului Sebeș, Adrian Bogdan a pierdut definitiv procesul în care cerea anularea HCL prin care a fost demis din funcție

sebesinfo.ro

Publicat

în

Fostul Viceprimar al municipiului Sebeș, Adrian Bogdan a pierdut definitiv procesul în care solicita anularea celor două hotărâri prin care a fost demis din funcție. Acesta a fost de asemenea obligat la plata cheltuielilor de judecată.

„Respinge ca nefondat recursul formulat de BOGDAN ADRIAN (cu domiciliul), împotriva Sentinței administrative nr. 268/CAF/10.05.2022 pronunțate de Tribunalul Alba, în dosarul nr. 3829/107/2021.

Obligă recurentul BOGDAN ADRIAN la plata în favoarea intimatului-pârât CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SEBEȘ a sumei de 9.520 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs.

Definitivă.”, s-a pronunțat Curtea de Apel Târgu Mureș. Fondul s-a judecat la Tribunalul Alba, iar în recurs dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureș.

Reamintim că Adrian Bogdan a fost revocat din funcție pe data de 16 iunie 2021, în urma votului dat de consilierii locali ai orașului, în cadrul ședinței extraordinare.

Lui Bogdan i s-au reproşat „îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor” care i-au fost delegate pentru realizarea documentaţiei pentru procedura de atribuire a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Sebeş.

„Ţinând cont de faptul că în data de 01.10.2021 expiră contractul nr. 65/14.09.2015 de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate şi având în vedere că nu s-a întreprins niciun demers de prelungire a respectivului contract, Municipiul Sebeş se află în pericol ca după data de 01.10.2021 să nu aibă asigurat acest serviciu. Având în vedere importanţa serviciului de transport public local pentru întreaga comunitate, pentru miile de cetăţeni ai Sebeşului care folosesc transportul în comun şi pentru mediul economic, neîndeplinirea atribuţiilor delegate pune în pericol desfăşurarea unui serviciu public obligatoriu, respectiv a transportului public local de persoane în Municipiul Sebeş”, se arată în document.

De asemenea, i se mai reproşează modul în care a condus Direcţia de Asistenţă Socială dar şi că „nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a anunţa la începutul şedinţelor Consiliului Local al Municipiului Sebeş interesul personal pe care îl avea la adoptarea hotărârilor referitoare la bugetul, organizarea, statul de funcţii, retribuirea salariaţilor Ocolului Silvic Sebeş R.A., instituţie în cadrul căreia activează ca angajat un membru al familiei sale, în fapt soţia domnului Bogdan Adrian, doamna Bogdan Loredana”.

Viceprimarul municipiului Sebeş, Adrian Bogdan, a răspuns acestor acuzaţii, într-o postare pe Facebook cu titlul „Adevărul ne va face liberi! E drept, poate nu pe toţi”.

„Cred că am tăcut destul şi am înghiţit prea multe. Totul ţine de un bun simţ, pe care eu încă nu l-am pierdut, dar şi de dorinţa de a construi împreună ce am promis locuitorilor din Sebeş. Înţeleg că, acest lucru nu mai este dorit de domnul primar Dorin Nistor şi vom vedea dacă visul lui va fi şi voinţa PNL Sebeş! Fără a mă disculpa în vreun fel în faţa glumelor folosite pe post de acuzaţii, pe care posibil viitorul meu fost coleg mi le aduce, ţin doar să punctez mici detalii. Pentru unii vor conta, pentru cei mai mulţi vor ridica un semn de întrebare, iar pe dl Nistor Dorin îl va umple de ridicol, de la un capăt la altul al expunerii motivelor sale pentru care mă vrea plecat din Primăria Municipiului Sebeş. Şi poate chiar şi din localitatea în care eu chiar trăiesc, spre deosebire de domnia sa”, a scris Bogdan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Fosta „Baie Populară” din Sebeș va fi transformată în centru multifuncțional

sebesinfo.ro

Publicat

în

„Baia populară” va deveni centru multifuncțional prin intermediul unei finanțări nerambursabile de 6.6 milioane lei obținute de Primăria Municipiului Sebeș în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

În urmă cu câteva zile, a fost predat amplasamentul și au avut loc primele intervenții. Având în vedere degradarea avansată pe care o prezintă clădirea, a fost realizată o expertiză tehnică, iar echipa de proiect coordonată de arhitectul sebeșean Mirel Drăgan a propus realizarea unor intervenții asupra sitului, care se împart în etape de demolare, de reconstrucție și de adiție.

Va rezulta un complex multifuncțional care poate găzdui o bibliotecă, spații expoziționale, spații pentru diverse activități ale comunității (fie ele social-recreative, activități culturale, educative, de formare etc.) de care să se bucure atât tinerii, populația activă, cât și seniorii Sebeșului. Accesul pietonal principal se va realiza din strada Mihai Viteazu, un acces secundar fiind proiectat din strada Peneș Curcanul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Dorin Nistor: „Cetățenii Sebeșului se vor putea bucura așa cum se cuvine de Sărbătorile de Iarnă”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, a anunțat faptul că cetățenii din municipiu se vor putea bucura cum se cuvine de sărbători, urmând să se realizeze iluminatul stradal, patinoarul, dar și concerte dedicate celor mici.

„Primăria Municipiului Sebeș are banii necesari să organizeze evenimentele de iarnă din acest an.

Anul acesta nu va fi nimic opulent, nu vom face o revoluție pe linia aceasta, în sensul că vom păstra un climat de normalitate, dar da.

Vom avea iluminat stradal, vom avea și patinoar, vom avea evenimente dedicate copiilor, zona de colindă, vom avea și un concert de Crăciun.

De asemenea, în 25, luna aceasta (n.r. – noiembrie), ne găsiți la Centrul Cultural, o să avem și un film, „Libertate”.

Am încercat să venim cu teatru, film, concerte, cumva să ținem viața aceasta culturală activă.

Moșul va ajunge în școli, la fiecare copil din Sebeș, și vrem să promovăm ideea aceasta de sărbători și, până la urmă, de gest, pentru că luna decembrie este o lună a cadourilor, este o lună în care avem sărbători și religioase și sfârșitul de an și pentru noi există o tradiție, pentru noi românii, cu siguranță și la Sebeș o vom respecta”, a explicat primarul Dorin Nistor.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Dorin Nistor: „Investițiile din Sebeș nu sunt afectate de planul de reducere a cheltuielilor bugetare. Suntem la zi cu toate plățile”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș, a abordat, în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, problema investițiilor afectate de către planul de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Am avut la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire, prin Asociația Municipiilor, cu primul-ministru, cu președintele Senatului, cu Ministrul de Finanțe și, bineînțeles, au fost multe discuții exact pe acest capitol, investițiile prin finanțări de la bugetele locale, fiindcă acestea sunt afectate.

Indiscutabil că sunt elemente care, cumva, și la noi ar încetini puțin ritmul, dar să știți că noi, până în acest moment nu am oprit absolut nicio lucrare, chiar dacă există un risc ca plățile să se facă la nivelul lunii ianuarie-februarie.

Suntem la zi cu plățile până la nivelul lunii septembrie, astfel încât o posibilă întârziere ar fi vorba doar de aproximativ 30 de zile. Asta este una din probleme.

Clar că resursele noastre există, noi am făcut un buget realist și ne-am prognozat anumite investiții să se deruleze într-un anumit ritm.

Există o problemă. Știți, după ce se votează bugetul, până se fac toate documentații, până ajungem la aplicarea efectivă a unei investiții și să ajungem la facturare, cumva ajungem în toamnă și atunci e clar că există o problemă aici.

Pe de altă parte, și din întâlnire, noi suntem conștienți că a existat și există o presiune foarte mare pe ceea ce înseamnă bugetul național, pentru că sunt foarte multe proiecte pe fonduri europene, valoarea proiectelor a crescut, creșterea de prețuri ne-a dus într-o altă zonă.

La Sebeș nu a fost cazul, dar probabil în multe alte localități Guvernul României a trebuit să acopere diferențele de cost sau să găsească o soluție financiară.

Cert este că, una peste alta, în acest moment aici ne aflăm. Cumva, ne încurcă și pe noi. Noi am cerut și am făcut și un memorandul în acest sens, am avut discuții cu Ministrul de Finanțe.

Am cerut prin memorandul să ne lase să ne ducem mai departe și să plătim. O să vedem ce răspuns primim.

Pe de altă parte apar elemente care, cumva, nu poți să le prevezi. De exemplu, avem la Răhău, la stația de epurare, o alunecare de teren. Suntem în investiții acolo, trebuie să facem o expertiză, probabil trebuie să investim în consolidarea solului, trebuie alocare, asta înseamnă angajament de plată în perioada imediat următoare”, a explicat primarul Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes