sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Administrație » Fostul primar al Sebeșului, Mugurel Sârbu declarat de ANI incompatibil în perioada 7 iulie – 17 august 2010

Fostul primar al Sebeșului, Mugurel Sârbu declarat de ANI incompatibil în perioada 7 iulie – 17 august 2010

Publicat în 25.06.2013 la ora 19:59

Liviu Mugurel Sârbu a deținut pentru aproape o lună și jumătate din anul 2010 mai multe funcții, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei stări de incompatibilitate.

mugurel-sarbu-sebesSârbu Mugurel Liviu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 iulie 2010 – 17 august 2010, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sebeş, Jud. Alba, cât și calitatea de membru în Consiliul de adminstraţie al Spitalului Municipal Sebeş”, se arată într-un comunicat de presă în care se precizează că fostul primar nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de primar și viceprimar […]  este incompatibilă cu funcția de […]  membru al consiliului de administrație […]  la instituțiile publice”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai spun reprezentanții ANI.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.