sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Fetele conduse de Seviştean Popa, „gata de promovare” în elita handbalului feminin românesc

Fetele conduse de Seviştean Popa, „gata de promovare” în elita handbalului feminin românesc

Publicat în 24.04.2015 la ora 12:13
   

sevistean-popaDuminică, cu începere de la ora 18.00, în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş se dispută partida contând pentru penultima etapă a Seriei B din Divizia B de handbal feminin, dintre liderul HC Alba Sebeş şi Naţional Rm. Vâlcea, ocupanta poziţiei a treia în ierarhie.

Confruntarea este una specială pentru formaţia condusă de Seviştean Popa, care, în cazul unui succes, poate sărbători promovarea matematică în elită. Distanţată la 6 puncte de Măgura Cisnădie, HC Alba Sebeş deţine şansa să parafeze revenirea pe prima scenă, pentru ca jocul din runda de final a sezonului, de la Cisnădie să nu mai conteze în economia campionatului.

• Marş invincibil spre Liga Naţională

Amfitrioanele au un parcurs impecabil în acest campionat, cu 16 succese din tot atâtea jocuri şi se pregătesc de celebrarea performanţei, cu Sebeşul intrat, după un deceniu, în circuitul înalt. Este un meci cu promovarea pe masă, victoria însemnând o promovare directă, în condiţiile în care oltencele n-au acest drept. După tentativele nereușite în anii precedenți, echipa din Alba a găsit cheia succesului sub comanda experimentatului antrenor Seviştean Popa. În privinţa sistemului competiţional, FRH a anunţat că ultimele două clasate la final de play-out din Liga Națională vor retrograda direct, în timp ce echipele de pe locurile 11 și 12 vor participa la un turneu de menținere/promovare alături de formațiile de pe pozițiile 2 și 3 din cele două serii ale Diviziei A.

• ”Gata de promovare”

“Gata de promovare” este sloganul sub care oficialii din Sebeş organizează acest meci. Respectiva confruntare va însemna şi un eveniment de seamă, o sărbătoare a handbalului din localitate, la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal. În program sunt prevăzute momente pentru majorete, intonarea imnului naţional de către fanfara din Petreşti, precum şi prezentarea jucătoarelor din lotul HC Alba Sebeş. A existat şi multă incertitudine în jurul partidei, programată după o perioadă îndelungată de pauză. Pe căi neoficiale, vizitatoarele au solicitat decalarea jocului, au apărut problemele interne şi, la un moment dat s-a vehiculat chiar varianta neprezentării la Sebeş, din cauze organizatorice. Naţional Râmnicu Vâlcea a terminat turul pe locul doi al clasamentului dar, conform regulamentului Federaţiei Române de Handbal, nu are drept de promovare. Trupa antrenată de Victorina Bora şi Luminiţa Huţupan-Dinu a fost formată din jucătoare de la Centrul Naţional de Excelenţă, însă între timp, Luminiţa Huţupan a plecat la Baia Mare, fiind cooptată în staff-ul campioanei, pentru a se ocupa de pregătirea portarilor.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.