sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Sport » Festivalul Şahist Mulbach și-a desemnat învingătorii

Festivalul Şahist Mulbach și-a desemnat învingătorii

Publicat în 25.03.2013 la ora 11:12

Municipiul Sebeş a gāzduit în acest weekend ediţia a II-a a Festivalului Şahist Mulbach, turneu organizat la initiativa consilierului local Radu Roncea de Primāria Sebeş, Consiliulul Local Sebes şi Uniunea Cluburilor de Şah din România.

Raportarea turneului la Federaţia Internaţionalā de Şah (FIDE) a atras la start 33 de participanţi din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeş, Braşov, Sibiu şi Bucureşti care s-au intrecut pe parcursul a 6 runde desfāşurate în sistem elveţian.

Competiţia a demonstrat încā o datā cā şahul este un sport în care vârsta participanţilor are uneori o mai micā importanţā. Cu 5 victorii şi o singurā remizā, Adrian Sechereş (CSU Alba Iulia – 15 ani) a obţinut victoria în turneu, depāşindu-l cu o jumātate de punct pe colegul sāu de club Mihnea Costachi, care a împlinit 13 ani chiar sâmbātā, în timpul turneului. Imediat in spatele celor doi juniori albaiulieni s-au clasat Kaunz Werner (CSU Sibiu – 72 ani !) cu 4,5 puncte si Mihai Vîlceanu (Sah Club Cugir – 61 ani) cu 4 puncte. Tot 4 puncte a realizat şi mezinul turneului Radu Tâmpea (CSU Alba Iulia – 7 ani !), care a terminat competiţia neînvins cu 2 victorii şi 4 remize, acesta primind premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani. Celelalte douā premii speciale au revenit lui Ioan Zaharie (CSO Cugir), la categoria veterani, şi junioarei Diana Alexandra Ciungan (CS Logic 64 Braşov) la feminin.

Pentru juniorii albaiulieni turneul a reprezentat ultimul antrenament oficial înaintea campionatelor naţionale de copii şi juniori care se vor desfāşura în perioada 1-12 aprilie la Cālimāneşti-Cāciulata.

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.