sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Știri din zonă » Femeie de 37 de ani din Daia Română surprinsă și accidentată de un autoturism, în timp ce încerca să traverseze drumul pe bicicletă, fără să se asigure

Femeie de 37 de ani din Daia Română surprinsă și accidentată de un autoturism, în timp ce încerca să traverseze drumul pe bicicletă, fără să se asigure

Publicat în 08.08.2018 la ora 14:17

Ieri, 7 august 2018, în jurul orei 06.45, poliţiştii rutieri din Sebeş au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier ce a avut loc pe strada Principală din localitatea Daia Română.

O femeie de 37 de ani, din comună, în timp ce circula pe o bicicletă, s-a angajat în traversarea drumului public fără să se asigure, împrejurare în care a fost acroşată de un autoturism ce era condus de un bărbat de 61 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma accidentului, biciclista a suferit leziuni corporale şi a fost transportată, conştientă, la spitalul din Sebeş unde a rămas internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant)!

Facebook 

Femeie de 37 de ani din Daia Română surprinsă și accidentată de un autoturism, în timp ce încerca să traverseze drumul pe bicicletă, fără să se asigure
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.