Rămâi conectat

Actualitate

Fanfara din Petreşti participă la Zilele Aniversare ale Fanfarei Hidenheim, în Germania

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

Fanfara din Petrești se va deplasa în Germania, în perioada 11 – 17 octombrie, pentru a participa la manifestarea organizată la Heidenheim – ”Zilele Aniversare ale Fanfarei Heidenheim”.

Cheltuielile cu drumul și cazarea vor fi suportate de Primăria Sebeș, în baza unui hotărâri adoptate de Consiliul Local Sebeș. Pe lângă cei 23 de membri ai fanfarei din Petrești, din delegația care se va deplasa în Germania mai fac parte viceprimarul municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, și încă doi angajați ai primăriei, ce vor fi desemnați de primarul Dorin Nistor. Membrii Fanfarei din Petrești care vor pleca în Germania sunt: Achimescu Laurențiu, Ailoaie Mircea, Beschiu Dumitru, Beteag Marius, Borca Ioan, Cetean Fakner Michael, Cristea Alexandru, Drăgoi Marian, Fakner Flans, Honceru Gabriel, Jurju Ioan, Lutsch Mihail, Măcinic Daniel, Măcinic Mihai, Nica Bogdan, Petra Sorin, Petrescu Sebastian, Purda Bogdan, Purda Răzvan, Stanciu Sergiu, Ungureanu Lucian, Vancu Nicolae, Vulcu Aurică. Fanfara din Petreşti, înfiinţată în anul 1879, este un veritabil brand al Sebeşului şi cea mai longevivă fanfară din România.

I. P.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Sebeș cercetat de polițiști, după ce a condus băut și a provocat un accident rutier pe strada Lucian Blaga

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, în jurul orei 15.10, polițiștii din Sebeș au intervenit pe strada Lucian Blaga din Sebeș unde a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În urma cercetărilor, a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ATHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bucureștean de 21 de ani cercetat de polițiști, după ce a înșelat un tânăr din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat un tânăr de 21 de ani, din Municipiul București, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în luna februarie 2024, tânărul ar fi postat un anunț, pe o rețea de socializare, oferind spre vânzare un scuter electric. Acesta ar fi fost contactat de un cetățean din Sebeș căruia i-ar fi promis că va trimite scuterul prin curier, după achitarea unui avans, în valoare de 1.000 de lei.

Bărbatul din Sebeș i-ar fi depus, în cont, suma solicitată însă tânărul nu a trimis scuterul, nu a restituit banii și nici nu a mai putut fi contactat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Luni, 22 aprilie 2024, copii din Sebeș au sărbătorit „ZIUA PLANETEI PĂMÂNT”

sebesinfo.ro

Publicat

în

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș organizează o serie de activități în parteneriat cu instituțiile școlare, grădinițe și școli, pe parcursul întregii săptămâni, denumită „Săptămâna verde”.

Astăzi, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unui eveniment special dedicat celebrării „Zilei Planetei Pământ”. Sala de conferințe a fost transformată într-un adevărat atelier al naturii, un loc plin de culoare și creativitate, cu mese împodobite cu ghivece de lut și plante, pregătite pentru a fi transformate în adevărate capodopere.

 Evenimentul a debutat cu o sesiune de informare despre importanța zilei de 22 aprilie, sensibilizând participanții asupra unor aspecte privind biodiversitatea, protecția mediului și reducerea poluării. Împreună cu primarul orașului, Dorin Nistor, care a fost prezent pentru a împărtăși cu cei mici importanța protejării mediului înconjurător, copiii au descoperit secretele fascinante ale Pământului și au înțeles cât de important este să-l păstrăm într-o stare sănătoasă și echilibrată. Sub privirile pline de entuziasm ale elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș,  tinerii talentați de la Școala de Muzică „DoReMi” (proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonatori prof. Alexandra și Adrian Pamfilie) au creat o atmosferă plină de energie pozitivă și bună-dispoziție. Cu toții s-au reunit într-un atelier de creație, unde copiii au avut oportunitatea să-și pună imaginația la lucru și să picteze ghivece, transformându-le în opere de artă, pline de culori vibrante și motive inspirate din natură. Îndrumați de doamnele învățătoare, micuții artiști și-au exprimat creativitatea într-un mod unic și personal, transformând obiectele simple în adevărate bijuterii ale naturii.

Prin implicarea activă a tuturor participanților și explorarea creativă a temei „Ziua Pământului”, evenimentul a devenit o ocazie de învățare și un moment de conștientizare a responsabilității noastre față de mediul înconjurător și de necesitatea protejării acestuia pentru generațiile viitoare.

Cu inimile pline de bucurie, copiii au plecat acasă cu ghivecele lor personalizate cu plante și cu surprize dulci, dar și cu promisiunea de a continua să îngrijească planeta Pământ în fiecare zi.

Peste 1450 de elevi care învață în clasele 0-IV la școlile din Sebeș au primit astăzi ghivece și plante din partea municipalității, pentru a susține activitățile educative din „Săptămâna verde”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes