sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Familia din Sebeș care a sechestrat un bărbat și l-a obligat să cerşească a fost trimisă în judecată

Familia din Sebeș care a sechestrat un bărbat și l-a obligat să cerşească a fost trimisă în judecată

Publicat în 02.05.2018 la ora 19:47

Bumbu Dumitru şi Silvia, doi soţi în vârstă de 70 şi de 58 de ani din Sebeş, au fost trimişi în judecată de procurori DIICOT Alba Iulia pentru trafic de persoane. Cei doi sunt acuzaţi că au exploatat prin muncă un bărbat de 66 de ani, l-au obligat să cerşească şi l-au ţinut sechestrat într-o anexă a locuinţei lor.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 25 aprilie 2018. Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul Sebeş, o persoană pe care prin constrângere au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi au obligat-o să practice cerşetoria.

Practic, potrivit anchetatorilor, bătrânul de 66 de ani a fost ţinut în stare de sclavie pentru mai bine de opt luni. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul inculpatului Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece.

De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd de către cei doi soţi de etnie romă, fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi să cerşească la biserici şi mănăstiri din Alba şi Sibiu. De altfel, bătrânul a fost descoperit la începutul lunii aprilie de către poliţie în timp ce cerşea la o mănăstire.

Procurorii DIICOT mai susin că victima era permanent supravegheată de către Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, pentru a fi împiedicată să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri. Bărbatul era închis pe timpul nopţii într-un grajd a cărui uşă era închisă cu lacăt. Cei doi veritabili ”stăpâni” ofereau victimei mâncare foarte puţină, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată. La cererea acestora, victima şi-a stabilit domiciliul la adresa lor din municipiul Sebeş, aceştia find interesaţi şi de obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpaţilor au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente folosite pentru agresarea victimei. Cei doi soţi au fost trimişi în judecată în stare de arest la domiciliu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.