sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Actualitate » Faliment după faliment în curtea controversatului om de afaceri sebeşean Nichi Matei: Hotelul „Nicky” din Arini – scos la licitaţie contra sumei de 3,4 milioane de lei

Faliment după faliment în curtea controversatului om de afaceri sebeşean Nichi Matei: Hotelul „Nicky” din Arini – scos la licitaţie contra sumei de 3,4 milioane de lei

Publicat în 24.05.2017 la ora 10:00

Controversatul om de afaceri sebeșean Nicolaie Matei, în prezent consilier local din partea Partidului Verde, pierde rând pe rând bunurile pe care le deține pe societățile sale falimentare.

El este pe cale să rămână fără pensiunea pe care o deține în parcul Arini din Sebeș, proprietate a N&A Forest Production SRL, intrată în insolvență în decembrie 2012 și apoi în faliment. Principalul activ înscris pe această societate este pensiunea cu cazare și spații de alimentație publică Hotel Nicky (3 stele), situată în parcul Arini și compusă din clădire pensiune și restaurant, cu o suprafață utilă de 1.658 de metri pătrați. Expert Insolvență SPRL, în calitate de lichidator judiciar al N&A Forest Production SRL, anunță că prețul de pornire a licitației publice programată pentru data de 6 iunie este de 2.863.000 de lei, fără TVA (3,4 milioane de lei), în preț intrând și mobilierul, aparatura electrocasnică și alte obiecte de inventar. Potrivit site-ului, ”Hotel Nicky dispune de 42 de locuri de cazare, grupate în 10 camere cu două paturi și 5 camere cu pat matrimonial; toate dotate cu mobilier elegant, baie proprie şi difuzoare cuplate la TV, uscător de păr, cosmetice hoteliere & papuci de unică folosință, birou de lucru, minibar, seif, telefon, televizor LCD, internet wireless, room-service, parcare mașini cu supraveghere, inclusiv video”.
De asemenea, se mai încearcă vânzarea unei autoutilitare Seat Inca, la prețul de 2.030 de lei, fără TVA și un autorurism BMW 320D, la prețul de 3.430 de lei, fără TVA. Afacerile lui Nicolaie Matei, cunoscut sub numele de Nichi Ardeal, s-au prăbușit rând pe rând, alte două societăți ale sale aflându-se în procedură de faliment – Nichi Ardeal Construct SRL şi Nichi Ardeal Grup SRL. Potrivit site-ului Antițepari.ro, seria insolvenţelor a fost deschisă în decembrie 2013 de către firma “N&A Forest Production” SRL (J01/1284/2004; CUI 17021210), societate înfiinţată în anul 2004 şi având ca principal obiect de activitate “Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”. Din cauza neachitării unor datorii totale de 240.720,33 lei, reprezentând diverse dări către bugetul local Sebeş, Primăria Sebeş a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă în luna decembrie 2012. În aceeaşi lună, debitoarea a achitat 49.090,77 lei, aşa încât a rămas de achitat o datorie de 181.629,56 lei, şi a contestat cererea de deschidere a insolvenţei. În decembrie 2013, însă, s-a renunţat la contestaţie, astfel încât Tribunalul Alba a decis deschiderea procedurii.
Adevăratele probleme ale lui Matei au început după ce fosta administrație din Sebeș a rupt relațiile contractuale cu acesta privind concesiunea parcului Arini. În prezent, Nicolaie Matei este consilier local în Consiliul Local Sebeș, ales pe listele Partidului Verde și are calitatea de șef al Comisiei de Buget-Finanțe.

Ioana Piticariu

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.