sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Fabrica Pehart Tec a fost preluată de fondul de investiții Abris Capital Partners

Fabrica Pehart Tec a fost preluată de fondul de investiții Abris Capital Partners

Publicat în 13.05.2015 la ora 12:51

Pehart-Petresti-fabrica-SebesUnul dintre cele mai active fonduri de investiții din România, Abris Capital Partners, a cumpărat pachetul majoritar din grupul de companii Pehart, o afacere evaluată la 114 milioane de euro.

Analiștii financiari consideră această preluare ca fiind tranzacția anului realizată de un fond de investiții de capital/ private equity (termen care înseamnă deținere de acțiuni la companii private care nu sunt listate la burse).

Fabrica de hârtie de la Petrești este cea mai importantă piesă din din grupul de companii Pehart care detine trei fabrici ce produc hartie tissue sub marcile proprii, Pufina si Alint, dar si sub marcile diversilor retaileri parteneri. Fondul de investiţii Abris Capital Partners intenționează să deschidă o a patra fabrică de hârtie până la sfârșitul acestui an.

Finalizarea tranzacției este însă condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, se arată într-un comunicat transmis marţi de Abris, citat de wall-street.ro

Fabrica Pehart Tec din Petrești-Sebeș, aflată în proprietatea omului de afaceri Ioan Tecar, unde lucrează aproximativ 360 de angajați, a realizat în primele nouă luni ale anului 2014 o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro, înregistrând în 2014 o creștere a cifrei de afaceri cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Abris şi Pehart nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei. Omul de afaceri Ioan Tecar rămâne președinte al grupului Pehart.

“Suntem mai mult decât bucuroși să atragem investiții străine în Transilvania și să-i avem ca parteneri pe Abris Capital. Împreună cu Abris, și ca urmare a susținerii lor, vom putea să dezvoltăm și să promovăm producția locală, să ne îmbunătățim capacitățile manageriale și să ne consolidăm poziția pe piață. Am facut aceste investiții cu obiectivul de a duce afacerea de hârtie la un nou nivel de dezvoltare. Prin punerea în funcțiune a celei de-a patra fabrici de hârtie tissue și produse igienico-sanitare, vom atinge o capacitate de producție hârtie tissue de peste 100 mii tone, realizând astfel ceea ce ne-am propus de la bun început, să devenim un lider în regiune”, a declarat în comunicat Ioan Tecar.

“Investiția noastră în grupul Pehart, unde domnul Tecar continuă să fie un acționar semnificativ, este o etapă importantă în realizarea obiectivului nostru de a ne consolida poziția ca cel mai important fond de investiții din România și din regiune”, a afirmat Cezar Scarlat, partener în cadrul Abris Capital şi liderul operaţiunilor fondului în România.

Fondul de investițții de capital Abris Capital Partners are in prezent sub administrare circa 900 de milioane de euro, planurile de investitii fiind concentrate in Europa Centrală si de Est, cu preponderență in Polonia si Romania.

Municipiul Sebeș continuă să crească din punct de vedere economic într-un  ritm mult mai susținut decât România în ansamblu,  înregistrând o rată a şomajului de 2% şi o rată de încasare a taxelor şi impozitelor locale de aproximativ 95%. Cu angajatori precum  Holzindustrie Schweighofer, cu peste 800 de angajați, Daimler Mercedes cu circa 400 de salariați, Kronospan  (480 angajați), Savini Due, Ciatti HT, Alpin 57 Lux, Albacher etc, Sebeșul rămâne cel mai ofertant oraș din județul Alba, în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.