sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes

Acasă » Economie » Fabrica din Sebeș a concernului german Daimler va fi inaugurată în 29 iulie

Fabrica din Sebeș a concernului german Daimler va fi inaugurată în 29 iulie

Publicat în 11.06.2013 la ora 11:08

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a anunțat că investiţia constructorului german Daimler de la Sebeş va fi inaugurată pe 29 iulie. Potrivit realitatea.net într-o primă etapă, Daimler va avea 300 de angajaţi, cu posibilitatea extinderii locurilor de muncă în următorii doi-trei ani.

daimler-logoDan Șova îl însoțește pe premierul Victor Ponta în vizita pe care o efectuează în Germania. Aceștia se vor deplasa marţi, în cea a doua zi a vizitei, la Stuttgart, capitala landului german Baden-Wurttemberg, la sediul Daimler, unde se va întâlni cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului. De asemenea, premierul va vizita fabrica Daimler şi se va întâlni cu muncitorii români de la fabrica Cugir, aflaţi la cursuri de perfecţionare.

Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa din România, Star Transmission, pentru a servi segmentul de vârf al cererii de cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes, se arăta într-un comunicat al ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, din 28 mai.

Şova a semnat cu reprezentanţii legali ai Daimler AG, acordul investiţional între Guvern şi constructorul german Daimler. Potrivit comunicatului citat, Dan Şova a asigurat delegaţia germană de faptul că Guvernul României, împreună cu autorităţile locale, vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investiţional, astfel încât compania germană să aibă cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura şi dezvolta investiţia. Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart.

Star Transmission a fost un partener de încredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Având în vedere experienţa noastră excelentă cu Star Transmission am preferat să optăm pentru extinderea capacităţilor noastre de acolo”, a declarat directorul uzinei Mercedes de la Untertürkheim, Peter Schabert.

Subsidiara Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi. Daimler a subliniat că angajaţii din România vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Untertürkheim.

De asemenea, în funcţie de obţinerea sprijinului Guvernului român, grupul Daimler a informat că intenţionează să înceapă producţia unei noi cutii de transmisii automate la Sebeş, din 2016.

Sursa: realitatea.net

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.